Menü megnyitása

XXI. Eötvös Konferencia

Időpont: 2020. április 17-18.
Jelentkezési határidő: 2020. március 13. 23:59
Bölcsész-, társadalom-, természettudományok, illetve az informatika minden területéről várjuk az előadni kívánó hallgatókat.

Az ELTE Eötvös József Collegium egyik legfontosabb célkitűzése a szakjuk iránt elkötelezett egyetemi hallgatók előmenetelének támogatása, melynek meghatározó eleme a tudományos konferenciák szervezése.

Az Eötvös Konferencia olyan tudományos rendezvény, amelyen az alap-, mester-, és osztatlan képzésben tanuló fiatal előadóknak lehetőségük van szakmai közönség előtt bemutatni önálló, az alapvető egyetemi követelményeken túlmutató kutatási eredményeiket. Az előadás után tudományos diskurzusban vehetnek részt, ahol a szakma jeles képviselői, illetve a hallgatóság soraiban helyet foglaló társaik segítik a munkájukat.

Az esemény 2011-ben, 2012-ben, 2014-ben, 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben is elnyerte az ELTE Év Tudományos Rendezvénye díját.

A kétnapos interdiszciplináris konferenciára a bölcsész-, társadalom-, természettudományok, illetve az informatika minden területéről várjuk mind a magyarországi, mind pedig a határon túli egyetemek diákjait. Az előadások időtartama a szakspecifikumokhoz igazodva a természettudományos és informatikai területeken 15 perc, amelyet 5 perc vita követ, a bölcsészet- és társadalomtudományi területeken 20 perc, melyet 10 perc vita követ. A konferenciára magyar nyelvű, önálló kutatásra épülő, tudományos igényű előadásokat várunk.

Az előadóknak publikálási lehetőséget biztosítunk, a legjobb előadások írásos változata az Adsumus című kiadványunkban kap majd helyet. A konferencia során plenáris előadásokat szervezünk, ahol a magyar felsőoktatás legkiválóbb szakemberei lesznek vendégeink.

Kapcsolat: konferencia2020 [at] eotvos.elte.hu