Menü megnyitása

Tábor kiemelkedő műszaki képességű gyermekeknek

Időpont: 2017. július 23-28.
Jelentkezési határidő: 2017. április 14.
RC modellező nyári tábor és képzés műszaki érdeklődésű tehetséges fiatalok (10-22 év) számára! Minden, ami távirányítású!

A modellezés tanít, nevel, szórakoztat!
Rc modellező egyesületünk szervezésében bentlakásos nyári táborba várjuk a műszaki érdeklődésű tehetséges gyermekeket, melynek célja a kiemelkedő műszaki képességű, tehetséges fiatalok meglévő ismeretének fejlesztése, gyakorlása, gondolkodási struktúrájának fejlesztése, érzelmek, attitűdök, érdeklődések felkeltése speciális körülmények között. A 6 napos hajdúszoboszlói táborunkban a gyermekek elsajátíthatják a rádió távirányítású földi és légi járművek elméleti és gyakorlati használatát, szerelését, javítását. Szimulátorok segítségével tanulják meg a modell repülőgépek és helikopterek irányítását. A távirányítású polgári és harci járművek, munkagépek vezetését játékos formában, autóversenyen, tanklövészeten, rakodási és szállítási feladatokon keresztül ismerik meg.
A Hajdúszoboszlón működő hivatalos RC modellpályán a táborozók kipróbálhatnak kültéri modelleket és oktatókábeles repülésen is részt vehetnek. Modellező szakemberek látványos bemutatóit is megcsodálhatják a gyerekek. Lehetőség nyílik nemzetközileg is elismert, neves modellező szakemberek, versenyzők előadásainak, élménybeszámolóinak meghallgatására interaktív formában. Délutánonként a gyakorlati oktatás mellett érdekes szabadtéri játékok, különböző sport és szabadidős programok, tréning játékok várják a gyerekeket. Elengedhetetlen a jelenlegi szabályozási és törvényi háttér bemutatása és megismertetése a modellezéshez vonzódók számára. A napi 2x3 órás szakmai képzés során értékes tudás szerezhető meg a matematika, logika, a fizika, a mechanika, a gépészet és a villamosságtan területeiről. A táborban résztvevő gyermekeket a táborban megszerzett tudásuk, élményeik, tapasztalatait még inkább motiválhatják és indíthatják el a műszaki pályán. Résztvevőink családjaira is pozitív hatással lehet táborunk, hiszen apa-fiú kapcsolatot erősítve a közösen eltöltött szabadidőt szebbé, izgalmasabbá, tartalmasabbá teheti.
A tábor és képzés teljes ára 59.000 Ft. A tábor megvalósításához pályázatot nyújtottunk be. Sikeres pályázat esetén a díja 29.000 Ft, ami tartalmazza az 5 éjszaka szállást kollégiumi szobákban, teljes ellátást és a szakmai képzést.