Menü megnyitása

Dózsás Tehetségnap - A tehetség a mi kincsünk

Időpont: 2017. november 22. 10:13
Jelentkezési határidő: 2017. október 20.
A Szegedi Dózsa György Általános Iskola első alkalommal szervez tehetségnapot "A tehetség a mi kincsünk" címmel 2017. november 22-én

A Szegedi Dózsa György Általános Iskola nevelőtestülete eltökélt a tehetséges diákokkal való foglalkozás, az iskolai tehetséggondozó munka területén, különösképpen, amióta az intézmény (2016. május) Regisztrált Tehetségpont lett. 

A Tehetségnap megszervezésének szakmai hátterét adó, újonnan megalakult Tehetségfigyelő Munkaközösség motiválja, megteremti a megfelelő környezetet a tehetséggondozó törekvésre hivatott kollégáink számára, így együttesen kívánja a környezet figyelmét felhívni tehetségekre.

A Tehetségnap megszervezésével hagyományt szeretnének elindítani, egyúttal minél több alsós és felső tagozatos diákot bevonni, így tehetséggondozó tevékenységüket szélesíteni, megismertetni, promotálni. Az intézmény célja, hogy folyamatosan fejlődjön és megszilárduljon az iskolai tehetséggondozás folyamata, feltétel rendszere.

A Tehetségnapot megelőző héten egy nevelőtestületi műhelymunka keretében mutatják be a leendő program részleteit, mely felöleli azokat a területeket, amelyek a művészetekhez,irodalomhoz, mozgáshoz kapcsolódnak.