Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Emri Zsuzsanna

Munkakör: 
HR Igazgató
Mentoráltak: 

Milyen elvárásokkal jelentkezett a mentori szerepre?
Ez egy olyan felkérés volt, amire nehéz nemet mondani, mert egyszerre van meg benne az adok és a kapok:
- ha egy tehetséges fiatal tudatosan keresi saját fejlődési lehetőségeit, időt és energiát fektetnek abba, hogy egyébként is kiváló teljesítményét jobbá és hasznosabbá tegye, továbbá ehhez tapasztaltabb emberektől kér útmutatást, ezt meg kell neki adni;
- fiatalokkal dolgozni változatosságot és kihívást jelent, nagyon sokat lehet tőlük tanulni ezért az ilyen lehetőségeket nem szabad kihagyni;

Önnek volt-e mentora, aki akár tanulmányai során, akár később támogatta, segítette szakmai vagy egyéb területen?
Formális, kinevezett mentorom sose volt, de vannak emlékezetes pillanatok, amikor egy családtag,  tanár vagy munkahelyi vezető mentorként segített döntések meghozatalában vagy a feladat végrehajtásához hasznos tanácsokat adott.

Miért tartja fontosnak, hogy sikeres szakemberek egyéni segítséget nyújtsanak a pályájuk elején álló tehetséges fiataloknak?
Az egyéni, személyre szabott foglalkozás hatékony és gyorsabb fejlődést tesz lehetővé, a mentor és mentorált között sokkal bensőségesebb kapcsolat alakul ki, így olyan kérdések megvitatására is lehetőséget ad, amelyek nagyobb csoportban – személyes jellegük okán- nem kerülnek elő. A pályakezdőkkel kapcsolatban rengeteg vágyat fogalmazunk meg (kommunikáljanak megfelelően, legyenek magabiztosak, felkészültek, rendelkezzenek üzleti készségekkel stb). Ennek fejlesztéséhez ki-ki a maga módján, képességei és lehetőségei szerint járul hozzá, a mentorok jelen projekt keretében azzal, hogy a mentoráltak éppen aktuális feladataihoz segítséget, tanácsot, útmutatást adnak.

Adatlap: