Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Ablak a világra JG 360 000 004

GlobalID:
JG 360 000 004
Kidolgozó:
Lendvai Józsefné
Alkalmazók:
Indulás dátuma:
2014
Kapcsolattartó:
Ökoszakkör, lakóhelyi környezet, illetve alternatív és takarékos energiafelhasználási módok megismerése – program középiskolásoknak.

A projekttel elsődleges célunk az volt, hogy egy teljesen más közegben, lehetőleg minden gátló tényező nélkül ismerkedjünk olyan új és érdekes dolgokkal, amelyeket a későbbiek során hasznosítani tudunk. Feladatul tűztük ki, hogy diákjaink ismerjék meg szűkebb-tágabb környezetük természeti értékeit, tudatosodjon bennük a környezet, a természet iránti elhivatottság, a természeti erőforrásokkal való gondos bánásmód, törekedjenek a mértékletességre és a takarékosságra. Legyenek nyitottak az új kutatások, fejlesztések iránt, valamint kapcsolják össze az elméleti ismereteiket a gyakorlati életben megvalósultakkal.

Az ökoszakkörben többek között a bioindikáció és az energiatakarékosság témaköréhez kapcsolódó feladatokat oldottak meg a diákok. Megnéztük a Rácalmási Sziget védett természeti értékeit, meglátogattuk a bioetanolt készítő Pannónia Ethanol üzemet és az ország első magyar szélerőművét Kulcson. A Csodák Palotájában tartott záró programunkon mi tanárok is tapasztalhattuk, hogy ha kellően érdekes dolgokat tudunk diákjainknak mutatni, szinte észre sem veszik, hogy tanulnak.