Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Redoxireakciók nyomában JG 300 000 033

GlobalID:
JG 300 000 033
Kidolgozó:
Szakács Erzsébet
Alkalmazók:
Indulás dátuma:
2014
Kapcsolattartó:
Különleges kémiai kísérletek középiskolások számára.

A redoxireakciókra és az elektrokémiára a tanórákon kevés idő jut, ezért a versenyeken és az érettségi vizsgán a diákok nem túl sikeresek ebben a témakörben. Ugyanakkor a téma olyan érdekes kísérletek elvégzését és a vizsgálatát teszi lehetővé, amelyek a diákoknak nemcsak hasznosak, hanem élvezetesek is egyben. Az iskolai tanórán kívüli tevékenység a redoxireakciók és az ezeket felhasználó elektrokémia elméletének tárgyalását foglalja magában tanári demonstrációkkal, tanulókísérletekkel és számolási gyakorlattal kiegészítve.

Iskolánkban laboratórium sajnos nem áll rendelkezésre, eszközeink a kémia előadóban az elvégezhető kísérleteknek csak egy részéhez elegendőek. Ezért tervezünk az intenzív napok közül kettőt az ELTE Kémiai Intézetében tölteni, ahol a labor több eszközzel rendelkezik és az ottani oktatók segítségével még több tanulókísérlettel gazdagíthatjuk a programot. Ezzel a kutatómunka felé terelhetjük a diákokat.

Az ELTE Kémiai Intézet néhány tanszékének és laboratóriumának megismerése a természettudományos irányú továbbtanuláshoz adhat kedvet a diákoknak. Ugyancsak az a célunk egy termelő üzem meglátogatásával is, hogy a természettudományos pályák iránt kedvet ébresszünk a diákokban.