Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Idén 43 diákot támogat a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány

Pályaművek benyújtása: 2021. április 15 - május 15.
A Művész Leszek! Tudós Leszek! tehetség-támogatási rendszer tizenhárom éve támogatja a szociálisan hátrányos helyzetű tehetségeket

A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány a Matehetsz akkreditált kiváló tehetségpontja. Működésük fókuszában a természettudományos és művészeti területen kiemelkedő, hátrányos helyzetű diákokat támogatása áll.

A 2020/21-es tanévre szóló, célzottan a tehetségterülethez kapcsolódóan felhasználható anyagi támogatásra hazánkban és határontúli településeken élő 12-18 éves fiatalok pályázhatnak. Idén több, mint 150 beérkezett jelentkezésből az Alapítvány Kuratóriuma és Szakmai Tanácsadó Testülete a tehetségterületen eddig elért eredmények és a szociális háttér együttes figyelembevételével választotta ki azt a 43 diákot, akik tábori, szakköri, egyéb művészeti vagy tudományos kör havi részvételi díjára, mentor vagy fejlesztő alkalmazására, versenyre vagy fellépésre való utazás, illetve a tehetségfejlesztésükhöz szükséges eszközök költségeinek fedezésére fordíthatják az elnyert összeget.

A 2008 óta működő tehetség-támogatási rendszerben így összesen már több, mint 150 zenei, képzőművészeti, előadóművészeti, természettudományos,  illetve informatikai területen kiemelkedő tehetséget mutató, nehéz körülmények között élő gyermek vett részt.