Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Prof. Dr. Dinnyés András

Dinnyés András
Munkakör: 
egyetemi tanár

Milyen elvárásokkal jelentkezett a mentori szerepre?
A „Tehetség Piacteréről” hallva egy nyüzsgő Agorát láttam magam előtt, ahol különböző korosztályok és szakmák képviselői gondolatok, ötleteket és kapcsolatokat csereberélnek. Egy olyan teret, amely idevonzza, akár távolról is, a tehetséges fiatalokat, és hazatérő tapasztaltabb szakembereket. Egy ilyen helyre már régóta vágytam.

Önnek volt-e mentora, aki akár tanulmányai során, akár később támogatta, segítette szakmai vagy egyéb területen?
TDK és PhD vezetőm Dr. Solti László volt, és sokat tanultam Dr. Dohy János, Dr. Bill Rall, Dr. Alban Massip, Dr. Jerry Yang, Dr. Taku Nagai és Sir Ian Wilmut professzoroktól, jó és kevésbé jó példákat is látva.

Miért tartja fontosnak, hogy sikeres szakemberek egyéni segítséget nyújtsanak a pályájuk elején álló tehetséges fiataloknak?
A tudomány világa néha más, mint amilyennek kívülről látszik, a dzsungelben kincsek és veszélyek is lapulhatnak. Egy jó tanács, egy személyes példa, vagy csak egy kis együtt gondolkodás nagyon sokat lendíthet egy fontos időszakban, amikor még „minden” lehetséges.

További gondolatai:
A Tehetség Piactérre szükség van, nem csak egy projekt idejére, hanem az Agóra digitális vagy fizikális megteremtésére is. A brain-drain helyett a brain-circulation felélesztésére ilyen eszközökre van szükség.