Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Harrer Tehetséggondozó Műhely JG 370 000 664

GlobalID:
JG 370 000 664
Rövid név:
Harrer Tehetséggondozó Műhely
Kidolgozó:
Oláhné Balogh Éva
Alkalmazók:
Indulás dátuma:
2010
Kapcsolattartó:
16 éve zajló tehetséggondozó foglalkozások általános iskoláskorúak részére, fantáziára és kreativitásra építő feladatokkal, szabadidős és iskolai tevékenységek keretében.

A program célja az iskolások egyéni adottságainak, képességeinek felfedezése, a tehetségígéretek számára speciális foglalkozások szervezése, az intellektuális képességeknek minél magasabb szintre juttatása, a tudásvágy, tenni akarás erősítése. Megtanulják a problémák többirányú megközelítését, ismereteik új helyzetekben alkalmazását, az önállóan és csapatban dolgozást.
A tehetséggondozó programba való bekerülés félévente tesztek és feladatlapok segítségével történő mérésekkel lehetséges, valamint szubjektív módszerek alkalmazásával, tanári vélemények gyűjtésével.
A program során komplex tehetséggondozó csapatmunka biztosítja a megvalósítást, pedagógusok, pszichológusok, és a Nevelési Tanácsadó szakembereinek részvételével, akik rendszeres továbbképzéseken vesznek részt. A tanórákon a tantárgyakhoz kapcsolódó projektek, versenyfeladatok segítik a differenciálást. A tanórán kívül utazásokon, kirándulásokon, hétvégi programokon, szaktáborokban és más fejlesztő programokon vesznek részt a tanulók.
A hatékonyságot a versenyeredmények, és az alulteljesítők számának csökkentése mutatja.