Menü megnyitása

Tutorokat keresünk! – Pályázati felhívás

Továbbra is várjuk azon szakemberek jelentkezését, akik 2018 januárjától több éven át szívesen lennének a speciális szempontok alapján beválogatott tehetséges fiatalok segítői, tutorai

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) jelen pályázati felhívását– az Új Nemzedék Központ konzorciumi partnereként - a Nemzeti Tehetség Program szakmai kereteiben megvalósuló Tehetségek Magyarországa EFOP 3.2.1 kiemelt projekt egyik elemeként teszi közzé. A projekt keretében 2020-ig (a korábbi Tehetséghidak Program tapasztalataira alapozva) kialakításra kerül a tehetségsegítés egész országot lefedő, személyes tehetségtámogató rendszere, a tutorhálózat.

Célunk, hogy minden régióra kiterjedően, személyes kapcsolattartáson alapuló és példaértékű tehetségsegítő szakember hálózat (tutorhálózat) jöjjön létre. A tervezett tutorhálózat szervesen illeszkedik a MATEHETSZ által fejlesztett tehetséghálózathoz, valamint a köznevelési rendszer intézményeihez és ellátórendszereihez.

A tutorrendszerben a tutor az az elkötelezett tehetségsegítő, aki komplex szempontrendszer alapján, tehetségterülettől függetlenül segíti, támogatja a tutorált 10-20 év közötti életkorú tanulót/fiatalt – annak érdeklődése szerint, illetve egyéni fejlesztési terve alapján. (Az első, már folyamatban levő tutori programunk tapasztalatai alapján, a tutor másirányú, állandó munkavégzése mellett 5-12 fő köznevelési rendszerben tanuló diák/fiatal egyéni segítése végezhető szakmailag elvárható minőségben). Amennyiben nyitott és motivált arra, hogy részt vegyen a beválogatási folyamatban és tutorként csatlakozna a Tehetségek Magyarországa Programhoz, várjuk jelentkezését!

 

A pályázat részleteit itt olvashatja: Tutori felhívás!

Meghosszabbított jelentkezési határidő!

Amennyiben a leírtak felkeltették érdeklődését, kérjük, hogy nyújtsa be jelentkezését 2017. június 6. kedd éjfélig az alábbi felületen: 

Tutori jelentkezések