Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Beszámoló a téli Tehetséghálózatos műhelybeszélgetéseinkről: Békéscsaba

2019. március 7.

A 2018-as év utolsó megrendezésre kerülő műhelybeszélgetését Békéscsabán a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában tartottuk.

A műhelybeszélgetésen igen magas létszámban, összesen negyvenen vettek részt. Ezt az alkalmat Csirmaz Andrea és Gajda Attila moderátorok vezették.

Először egy előadást hallgathattak meg a résztvevők A hálózat ereje címmel, majd egy játékos bemutatkozásra is sor került. 

A jó gyakorlatok bemutatását Szűcs Judit kezdte (Négy Évszak Óvoda), aki bemutatta, hogyan jutott el a tehetségpontjuk a regisztrációtól az akkreditációig. Ezt követően Gulyás Ferencné a Karcag és Térsége Tehetségsegítő tanács képviselője beszélt a Tanács megalakulásról, működéséről és a széles kapcsolatrendszeréről, melyek támogatják működésüket. Végezetül Kurtán Mónika a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Intézményvezetője prezentálta a tehetségpontjuk és a pedagógiai szakszolgálattal való kapcsolatát, illetve egy a tankerülethez tartozó tehetségazonosításra használható mérést, amit sikeresen alkalmaznak az intézményben.

Virtuális kosár játékkal zárult az alkalom, ahol a kedves egybegyűltek leírhatták egy színes levélre, hogy mit szeretnének adni és vinni a szakmai találkozóból.

A műhelybeszélgetéseken elhangzott előadások prezentációs anyagai az alábbiakban érhetőek el.

A műhelybeszélgetés a Tehetségek Magyarországa EFOP 3.2.1-15-2016-00001 című kiemelt projekt keretében, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége szervezésében valósult meg.