Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Beszámoló a téli Tehetséghálózatos műhelybeszélgetéseinkről: Debrecen

2019. március 7.

2019. január végén Debrecenben került megrendezésre a Tehetséghálózati műhelybeszélgetés.

Az alkalmat Dr. Polonkai Mária és Koskovics Éva moderálták. A bemutatkozás után a résztvevők egy előadást hallgathattak meg a tehetséghálózatról, valamint annak előnyeiről. 

A műhelyfoglalkozás további részébe egy kiscsoportos feladat keretében az intézményeket érintő kérdésekről beszélgettek:

  • Hogyan működik a tehetségpont? (támogatás)
  • Hogyan működik a tehetségpont? (nehezítő körülmények)
  • Milyen a munkamegosztás a tehetségpontban?
  • Milyen az intézményvezetői, tantestületi munkamegosztás?
  • Milyen programok vannak, és hogyan szervezik ezeket?

Ezután két jó gyarkolatot halgathattak meg a résztvevők. Kurtán Mónika a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Intézményvezetője jó gyakorlat előadásában arról beszélt, hogy milyen a kapcsolat a tehetségpontjuk és a pedagógiai szakszolgálat között, illetve ismertetett egy a tankerülethez tartozó tehetségazonosításra használható mérést, amit sikeresen alkalmaznak az intézményben. Dermarcsek Zsuzsa összetett előadásából a Vásárhelyi László AMI és a  Lions Club együttműködését ismerhették meg a résztvevők: hogyan valósítanak meg fogyatékos és nem fogyatékos gyerekekkel közösen előadásokat? Erre a kérdésre kapott választ a hallgatóság. Mindkét előadás hihetetlen motivációs erővel bírt.

Zárásképpen minden részvevő egy adok-veszek játéban felajánlhatott egy eredményt és egy dolgot, amit átvenne más intézménytől. 

A műhelybeszélgetéseken elhangzott előadások prezentációs anyagai az alábbiakban érhetőek el.

A műhelybeszélgetés a Tehetségek Magyarországa EFOP 3.2.1-15-2016-00001 című kiemelt projekt keretében, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége szervezésében valósult meg.