Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Beszámoló a téli Tehetséghálózatos műhelybeszélgetéseinkről: Kaposvár

2019. március 7.

Az egyik utolsó műhelyünk 2019. január 25-én a Kaposvári Festetics Karolina Központi Óvodában került megrendezésre.

Csicsely Ildikó és Halvax Julianna által vezetett alkalom jó lehetőség volt a Somogy megyei tehetségpontok találkozójára, tapasztalatcseréjére. 

A rövid köszöntés után arra keresték a választ a résztvevők, mi jut eszükbe arról a szóról, hogy tehetségpont. A pozitív asszociációk, mint a lehetőségek, siker, kapcsolatok, együttműködés, programok, tehetségek felkarolása, tanulás mind azt jelzi, hogy tehetségpontnak lenni jó.

A résztvevők négy téma és négy forgószínpad segítségével tovább gyűjtötték a tapasztalatokat kiscsoportban: Kik a tehetségpont legfontosabb szereplői? Mi az, amit szívesen megtanulnék másoktól? Mi az, amit szívesen elmesélnék másoknak? A tehetségpont működését támogató és nehezítő körülmények.

A szünet után 3 jó gyakorlat bemutató következett. Sárdi Péter a Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács képviseletében a tanács szerepéről beszélt, Tukericsné Schvilinger Anikó a mohácsi Meixner Ildikó EGYMI képviseletében a térségi, hálózati együttműködést mutatta be, Bekesné Porczió Margit és Kollárné Kiss Márta pedig a Festetics Karolina Központi Óvoda tehetséggondozó rendszerének kialakítását és folyamatát adta elő.

A nap végén összegeztük azokat a tapasztalatokat, hogy mitől működik jól egy tehetségpont.

A műhelybeszélgetéseken elhangzott előadások prezentációs anyagai az alábbiakban érhetőek el.

A műhelybeszélgetés a Tehetségek Magyarországa EFOP 3.2.1-15-2016-00001 című kiemelt projekt keretében, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége szervezésében valósult meg.