Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Beszámoló a téli Tehetséghálózatos műhelybeszélgetéseinkről: Nyíregyháza

2019. március 7.

2018. december 6-án Nyíregyházán a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskolában került megrendezésre a Tehetséghálózati műhelybeszélgetés.

Izgatottan vártuk a nyíregyházi Tehetséghálózati műhelyt, melyet Mikulás napján az elsők között rendeztünk meg. Kíváncsiak voltunk vajon hogyan működik majd a gyakorlatban az a sok-sok ötlet és javaslat, amelyet hosszas előkészítés során szakértőinkkel karöltve állítottunk össze tehetséghálózatunk résztvevőinek.

A nyíregyházi alkalmunkat Szabóné Balázs Erika és Tóth Tamás, a Matehetsz két szakértője moderálta.

A köszöntőt a résztvevők rövid, személyes bemutatkozása követte. Az ismerkedést, összehangolódást Tóth Tamás, a tehetséghálózat előnyeit és hátárnyait ismertető előadása zárta le.
Szabóné Balázs Erika Mikulásnapi meglepetés ajándéka sokban hozzájárult az oldott hangulathoz és jó kedvű csoporttá alakuláshoz. A csoportmunka során a „befejezetlen mondatokat” hívtuk segítségül tehetségpontjaink jelenlegi helyzetének feltérképezéséhez. A pedagógusok örömmel osztották meg egymással az intézményükre jellemző aktuális helyzetet.

A csoportmunkát a vendég előadók „Jó gyakorlat” bemutatói követték. Egri Józsefné a Kállósemjéni Diákokért és Ifjakért Egyesülettől a „Tudásmegosztás határok nélkül ”, Plaszkóné Ferkovics Karolina a Felső-Magyarországi Református Intézmények Tehetségsegítő Tanácsától a  „Reformátusok a tehetségért”, Gál Mariann és Kopasz Gáborné a Kántor Mihály Általános Iskolából a „Kántor Mihály Általános Iskola tehetségpontjának példaértékű együttműködése a helyi pedagógiai szakszolgálattal”  című jó gyakorlatát mutatta be. A bemutatókat közös eszmecsere követte kérdések és válaszok formájában.

Zárásként a virtuális kosarat készítettük el, melynek minden egyes egyéni felajánlása a kialakult „mini” közösség összes tagja számára hozzáférhető vált. Jó volt azzal az örömteli érzéssel zárni a műhelybeszélgetést, hogy minden egyes résztvevő felismerte: értékes tudás van a kezében amelyet bármikor megoszthat a hálózat többi tagjával illetve segítséget is kérhet munkájához.

A műhelybeszélgetéseken elhangzott előadások prezentációs anyagai az alábbiakban érhetőek el.

A műhelybeszélgetés a Tehetségek Magyarországa EFOP 3.2.1-15-2016-00001 című kiemelt projekt keretében, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége szervezésében valósult meg.