Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Beszámoló a téli Tehetséghálózatos műhelybeszélgetéseinkről: Pécs

2019. március 7.

2019. január 17-én a Pécsi Testvérvárosok Terei Általános Iskolában megrendezésre került a Tehetséghálózati műhelybeszélgetés.

Az eseményt a Matehetsz két szakértője Olasz Tamásné és Gajda Attila moderálta. Központi feladatként egy eszményi tehetségpont létrehozásával engedhették el fantáziájukat a résztvevők és megalkothattak egy olyan szervezetet, ahol ideálisak a körülmények a tehetséggondozáshoz.

Megalakult a tehetségparlament is. A játék során online formában okostelefonok és tabletek segítségével válaszoltak a résztvevők a tehetségpontjukat érintő kérdésekre, pl. milyen erősségeik, gyengeségeik vannak; milyen pályázati lehetőségeknek örülnének. A kérdésekre adott válaszok azonnal megjelentek a kivetítőn, szófelhő vagy diagram formájában.
A műhelybeszélgetés végén három jó gyakorlat bemutatásra került sor. Tukericsné Schvilinger Anikó a mohácsi Meixner Ildikó EGYMI képviseletében a térségi, hálózati együttműködésről beszélt, Bátkiné Mészáros Viktória a Dráva Kincse Óvodából, Drávaszabolcsból a tudásmegosztás jó gyakorlatát adta elő, illetve Heilmann Józsefné a szekszárdi Garay János Gimnázium képviseletében tehetségsegítés térségi hálózatának bővítéséről tartott előadást.

A találkozó végén egy virtuális adok-veszek piactér játékban kiderült, hogy mi az, amire szükséges van a tehetségpontoknak és mi az, amiben jók, amit fel tud ajánlani másoknak.

A műhelybeszélgetéseken elhangzott előadások prezentációs anyagai az alábbiakban érhetőek el.

A műhelybeszélgetés a Tehetségek Magyarországa EFOP 3.2.1-15-2016-00001 című kiemelt projekt keretében, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége szervezésében valósult meg.