Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Beszámoló a téli Tehetséghálózatos műhelybeszélgetéseinkről: Szekszárd

2019. március 7.

2018. december 6-án Szekszárdon a Garay János Gimnáziumban került megrendezésre a Tehetséghálózati műhelybeszélgetés.

Tolna, Baranya és Bács-Kiskun megye tehetségpontjai képviseltették magukat a rendezvényen. A programon 25 lelkes pedagógus gyűlt össze. A találkozó egy érzékenyítő előadással kezdődött, amit egy csoportos foglalkozás követett. A műhelybeszélgetést két fantasztikus moderátor Detre Zsuzsa és Dr. Suhajda Csilla Judit vezette.

Bemelegítő feladatként a pedagógusoknak „A Tehetségpontról az jut eszembe, hogy…” állításra kellett egy szóval válaszolni. A csoportmunka során a csoportoknak az alábbi három állítás alapján össze kellett gyűjteni, egy jól működő tehetségpont tulajdonságait:

  • Nálunk a Tehetségpont legfontosabb szereplői
  • Amit szívesen megtanulnék másoktól
  • Amit elmesélnék, megtanítanék másoknak

A szünet előtti záró feladatban három kívánságot lehetett megfogalmazni csoportonként.  Ezt követően jó gyakorlatok bemutatására is sor került. Tóthné Csatahelyi Gyöngyi a Szentlőrinci Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola és Kollégium tehetségponttól az „NTP-s pályázatok megvalósítása integrációs környezetben” című előadását hallgathattuk meg. Heilmann Józsefné, a Garay János Gimnázium tehetségpont képviseletében „A tehetség nem ismer határokat” címmel tartott előadást. 

Az esemény remek hangulatban telt, ahol sok értékes információval gazdagodhattak a résztvevők. 

A műhelybeszélgetéseken elhangzott előadások prezentációs anyagai az alábbiakban érhetőek el.

A műhelybeszélgetés a Tehetségek Magyarországa EFOP 3.2.1-15-2016-00001 című kiemelt projekt keretében, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége szervezésében valósult meg.