Menü megnyitása

Friss hírek a somogyi tehetségekről

2014. január 18.

A Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács (K-SM TST) friss hírlevelében számolt be portrétára gyarapodásáról, továbbá tagozatainak aktuális eseményeiről.

A Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács (K-SM TST) közel három évvel ezelőtt alakult meg. A tizennyolc alapító tag közös akaratából felállt tanács elsődleges feladatának tekinti az esélyegyenlőség biztosítását, a tehetségsegítő programokhoz való hozzáférés területi egyenlőtlenségeinek csökkentését, továbbá a tehetségsegítők számának növelését. A K-SM TST fő feladata, hogy a térségben összefogja a tehetségsegítő kezdeményezéseket, koordinálja a tevékenységek optimális együttműködését, továbbá összehangolja a szakmai, társadalmi és gazdasági erőforrásokat. A tanács munkájáról az elektronikusan kiküldött hírlevélből értesülhetnek az érdeklődők.
 
A K-SM TST 2014. januári hírlevele két fő részre tagolódik. A Portrétárban arról a kezdeményezésről számolnak be, melynek keretében a Tehetségsegítő Tanácsok Országos Kollégiuma és a MATEHETSZ (Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége) a Nemzeti Tehetség Alap meghívásos pályázatán a tehetségsegítésben kiemelkedő munkát végző szakemberek elismerését és bemutatását tűzték ki célul. Szita Károlyt, Kaposvár polgármesterét a K-SM TST jelölte a portrétárba, így méltányolva a tehetségsegítésben végzett sokéves munkáját. A Sárdi Péterről, a K-SM TST elnökéről szóló rövidfilm elsősorban az újszerű tehetségsegítő tanács szervezet- és szemléletkialakítása miatt került a gyűjteménybe. 
 
A hírlevél második részében a tehetségsegítő tanács a nyelvi, a természettudományi és a szociális nevelés tagozat aktuális híreiről számol be. A nyelvi tagozat diákjai a kaposvári Táncsics Mihály Gimnáziumban tartott karácsonyi rendezvényükön többek között a városban tartózkodó portugál, török, német és japán diákok otthoni ünnepi szokásaival ismerkedtek meg. A természettudományi tagozat a Táncsics Mihály Gimnázium kiválóan akkreditált tehetségpontjában szervezett bemutatót Természettudományi csodák, illetve Varázslatos kémia címmel. A tanács speciális nevelés tagozata a kaposvári Agóra-Együd Árpád Kulturális Központban több mint kétszáz szakember és számos tehetséges diák részvételével szervezte meg a Csoda-pók-háló konferenciát és tehetséggálát a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ tehetségpontjának szervezésében.