Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Ismét indul a tehetségpont akkreditáció

2023. október 2.

Megújulva indul újra idén ősszel a tehetségpontok akkreditációja. 150 tehetségpont számára válik elérhetővé a megmérettetés ebben a tanévben.

Az utóbbi években a pandémia, valamint a korlátozott erőforrások miatt nem állt módunkban megszervezni a tehetségpontok minősítését, most azonban szeretnénk újraindítani a folyamatot. Bár az igények várhatóan nagyobbak lennének, de az idei tanévben két ütemben legalább 150 akkreditációs eljárás lehetőségét tervezzük megnyitni a tehetségpontok számára.
Az előzetes igényfelmérés után a jelentkezők számától és területi elhelyezkedésétől függően fogjuk kiválasztani az idei tanévben sorra kerülő tehetségpontokat.


Azok az akkreditált vagy akkreditált kiváló tehetségpontok, amelyek szándékuk ellenére nem kerülnek be az idei folyamatba, a következő tanévben kerülhetnek sorra. Természetesen nem veszítik el addig sem a korábban megszerzett minősítésüket. Az eddig csak regisztráltként működő, de még nem akkreditált tehetségpontok kiválasztása is a fenti elvek alapján történik. A szándékuk ellenére most kimaradók szintén a következő évben vehetnek részt akkreditációs folyamatban.
A tehetségpontok részére, a megváltozott akkreditációs szempontrendszer, illetve a sokak részéről jelzett személyi változások miatt két időpontban, 2023. október 10-én (kedden) és 11-én (szerdán) délután online formában akkreditációs tájékoztató műhelyeket szervezünk.