Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Ismét lehet pályázni a Bonis Bona és a Tehetségbarát Önkormányzat díjra

2022. január 12.

Köznevelési intézmények pedagógusai, szakoktatói, felsőoktatásban dolgozó oktatói és civil szervezetek tehetséggondozói számára a Nemzeti Tehetség Központ a Nemzeti Tehetség Program keretében felhívást tesz közzé a BONIS BONA – A NEMZET TEHETSÉGEIÉRT díjra, a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző szakemberek, tehetségsegítők és tehetséggondozó szervezetek erkölcsi és anyagi elismerése céljából.

Az online ajánlófelületen az alábbi kategóriákban lehet jelölteket állítani 2022. február 21-ig:

A kategória: „Kiváló tehetséggondozó”

B kategória: „Kiváló tehetségfejlesztő”

C kategória: „Kiváló tehetségsegítő”

A 2013-ban alapított Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért és a Tehetségbarát Önkormányzat díjak forrását idén is a Nemzeti Tehetség Program biztosítja. Alapítása óta a díjat eddig több mint ezer pedagógus vehette át.

 

A Tehetségbarát Önkormányzat díjat olyan önkormányzatok nyerhetik el, amelyek folyamatosan segítik a tehetséges fiatalok felkutatását, támogatását, és példamutató együttműködést folytatnak a tehetséggondozó szervezetekkel. A díj elnyerésére idén is két kategóriában lehet pályázatot benyújtani:

A kategória: községek, városok önkormányzatai

B kategória: megyei jogú városok önkormányzatai és fővárosi kerületi önkormányzatok

A Tehetségbarát Önkormányzat címmel járó elismerés mellé 1,5 millió forintos támogatást is kapnak a nyertes önkormányzatok, amit a tehetséggondozással járó tevékenységükre fordíthatnak.

Az ajánlásokat a https://tehetsegunk.hu/ oldalon várják.