Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kártyával az esélyekért

2019. április 1.

A Matehetsz és az Esélyt a képességeknek Alapítvány együttműködésében csoportos foglalkozásokat tartottunk, ahol matematikai fejlesztő kártyákkal ismerkedhettek a résztvevők. 

Az Esélyt a képességeknek Alapítvány közreműködésével megvalósított programot Szabolcs és Nógrád megye 12 kistelepülésén, több alkalommal szerveztük meg 2017 és 2018 folyamán. A foglalkozásokon 21 pedagógus bevonásával, egy csoportban átlagosan 15 – 20 tanulóval, így összesen 388 gyermek vehetett részt.
A csoportos programon a gyerekek egy tesztelés alatt álló matematikai képességfejlesztő kártyával ismerkedhettek meg. A kártya fő célja, hogy segítse a gyerekeket a négy alapművelet elsajátításában. A fejlesztő játékhoz egy kiegészítő csomag is tartozik, ami segíti a zárójelek használatának megtanulását is. A kártya szépen kidolgozott arculata segíti a gyermekeket a számok és műveleti jelek leolvasásában is. A foglalkozások során kiscsoportokban, a tanulók egymást segítve próbálták ki a kártyákat. A legnépszerűbb játék-típusok a számlánc és a számpóker voltak.

A kártya egyik legpozitívabb tulajdonsága, hogy játékosan tanít, ezért minden tanuló számára élvezetes időtöltés lehet. A programba bevont pedagógusok visszajelzései alapján látható, hogy a kártya matematikai, logikai képesség fejlesztő hatása nagyon jól illeszkedik akár különböző teljesítményű tanulók esetében is.

Bízunk benne, hogy a jövőben minél több tanulóhoz eljut majd ez a lehetőség és játékos formában segíti őket matematikai ismereteik bővítésében.

A csoportos foglalkozások a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) szervezésében, az EFOP-3.2.1-15 „Tehetségek Magyarországa Program” kiemelt projekt pályázati forrásából valósultak meg.