Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kempelen napi rendezvénysorozat és sakknap volt Pázmándon

2013. április 26.

2013. március 18-tól 20-ig Kempelen napi rendezvénysorozatot, március 20-án pedig „Közösen a gyermekek képességfejlesztéséért” címmel konferenciát tartottak Pázmándon a Kempelen Farkas Tagiskolában.

A pázmándi Kempelen Farkas Tagiskolában hosszú évek óta tartanak rendezvénysorozatot a névadó tiszteletére. A rendezvénysorozat alatt majd’ minden tantárgyból vetélkedőket szerveznek, melyeken a környék és a megye tanulói is szép számmal részt vesznek.

Az új kerettantervek az idei tanévtől a sakkrendszerű oktatást és a képességfejlesztő játékok oktatásának lehetőségét is biztosítják az iskolában, ezért a „Közösen a gyermekek képességfejlesztéséért” elnevezésű konferencia középpontjában is ez a téma állt.

A konferenciát a gárdonyi tankerületek és fejér megyei intézmények tanárainak, vezetőinek szervezték, az előadások fő célja az volt, hogy minél szélesebb körben megismertessék a pedagógusokkal a képességfejlesztő játékok felhasználásának lehetőségeit.

A programok az alábbiak voltak:

•    Képességfejlesztő játékok fontossága és hasznossága az oktatásban. A Nemzeti Tehetségpont részéről Geigerné Czikk Krisztina előadása
•    Sakklogika - A kerettanterv és a telki iskolamodell bemutatása. Sarlós Erzsébet igazgatónő tájékoztatója
•    Sakkpalota - Képességfejlesztő sakk módszer. Polgár Judit és Polgár Zsófia szakmai filmjének bemutatója

Minden előadás és bemutató után konzultációs szüneteket tartottak, hogy az elhangzottakat meg tudják beszélni egymással a résztvevők.

sakknap pazmand

A konferencia nagyon sikeres és eredményes volt és a támogatásként kapott képességfejlesztő játékokat a gyerekek és a kollégák is nagy örömmel fogadták.