Menü megnyitása

Kreatív Történelmi Verseny az Esterházy Magánalapítvány szervezésében

2017. február 1.

Az ausztriai Esterházy Magánalapítvány magyarországi projektkezdeményezése, amellyel magyarországi tehetségek kibontakozását támogatja

Az Esterházy Magánalapítvány ESTÖRI-Kreatív Történelmi Versenyére jelentkező 130 csapatból 94-en teljesítették határidőre a háromrészes online első fordulót. A versenybizottság döntése alapján így 30 középiskolai, tizedik osztályos csapat mérheti össze tudását a második fordulóban, 2017. február 21-22-én a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központjának dísztermében. Az esemény sajtónyilvános, de regisztrációhoz kötött.

A döntőt 2017. május 3-án Kismartonban rendezik meg. A döntőn előre kiküldött feladatfelhívás és segédanyagok alapján kreatív, játékos feladatsorokat kell megoldaniuk a versenyzőknek. Alapvető elvárás, hogy a csapatok bele tudjanak helyezkedni egy-egy adott történelmi szituációba.

Az ausztriai Esterházy Magánalapítványnak a 2009 óta működő, az UNIQA által szponzorált és idén már ötödik alkalommal kiosztandó Esterházy Művészeti Díja mellett ez a második olyan, nagyobb horderejű magyarországi projektkezdeményezése, amellyel magyarországi tehetségek kibontakozását támogatja.