Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Magyar fiatalok is bekapcsolódhattak a programozás világünnepéhez

2018. május 25.

2018. május 12-én a világ számos helyszínén, köztük Magyarországon is a programozás kötötte össze a fiatalokat.  

Scratch Day elnevezésű világméretű kezdeményezéshez idén egy szegedi helyszín mellett a dunaharaszti Merlin Ház is csatlakozott.

A Scratch egy játékos, vizuális programozási nyelv, amelyet elsősorban a programozással ismerkedő gyerekek számára fejlesztettek ki. A Scratch ingyenesen letölthető, és egyre több iskolában használják világszerte, többek között Magyarországon is.

2018. május 12-én a világ számos helyszínén közel 900 esemény kötötte össze az Z-generáció fiataljait. A dunaharaszti Merlin Ház 13 gyerek számára adott játékos verseny formájában az eddig megszerzett programozói tudásukhoz egy különleges rendezvényt a Helping Hand Oktatóközpontban.

A Merlin Ház vezetője és a nap házigazdája, Nemes Péter azt vallja, hogy egyik fő célkitűzésük a fiatalok természettudományos, informatikai és műszaki pályák iránti érdeklődésének felkeltése, fejlesztése, az ehhez szükséges gondolkodásmód kialakítása, formálása.  Immár második éve indítanak különböző iskolás korosztályok számára programozási és robotikai témájú kurzusokat. Folyamatos szakmai párbeszéd kialakítására törekszenek a helyi iskolákkal is, hogy munkájukat velük összehangolva, a tanórai tevékenységek kiegészítéseként, az ott felmerülő igényekre válaszolva végezhessék.

A Merlin Ház Akkreditált Kiváló Tehetségpont, valamint az Európai Tehetségsegítő Hálózat (ETSN –European Talent Support Network) tagja, vezetője Nemes Péter a Matehetsz által megvalósításra kerülő Tehetségek Magyarországa kiemelt projekt Tutor Programjának tutora, szakmai munkatársa.