Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Magyar siker az ECHA konferencián

2016. március 16.

2016. március 2-5. között megrendezésre került az Európai Tehetségtanács (ECHA) tizenötödik nemzetközi konferenciája Bécsben. A legjobb poszter prezentációnak járó díjat Hornyák Balázs fuvolaművész, zenetanár nyerte Magyarországról.

A konferencián ötven ország képviseltette magát és hatvanöt poszter prezentációt láthatott és hallhatott a szakma a három nap alatt. Ezeknek a célja, hogy kutatási eredményeket, jó gyakorlatokat mutassanak be az érdeklődők számára. Hornyák Balázs prezentációja a Jeney Zoltán Ifjúsági Fuvolaverseny helyezettjei körében végzett kutatásról és az előadó zenei tehetség modelljéről szólt. A kutatás vizsgálta a részvevők családi hátterét, a zenei verseny eredményeinek hatását a pályaválasztásban, a részvevők karrier kilátásait, a versenyzők más tehetség területeken felmutatott eredményeit és a mentor szerepét a zenetanulásban.

Az elismerés jelentőségét növeli, hogy a díjat a konferencián részvevő tehetséggondozásban ismert és elismert szakemberek szavazatai alapján ítélik oda és a nyertes meghívást kap a következő világkonferenciára, amely két év múlva Írországban kerül megrendezésre.