Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Matehetsz közgyűlés és szakmai munka

2019. április 16.

A Matehetsz közgyűlése 2019. április 13-án délelőtt elfogadta a közhasznú egyesület 2018. évi beszámolóját. Ezt követően délután ülést tartott a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács is, melynek fő témája a 2021-27-es periódus szakmai tervezése volt, és a hazai és határon túl tehetségsegítő szervezeteket tömörítő tanács megválasztotta új elnökét is, dr. Polonkai Máriát.

A Matehetsz tagszervezetei számára az ülés elején dr. Balogh László elnök számolt be az elnökség munkájáról, az eltelt év elnökségi üléseinek főbb témáiról. Ezt követően Bajor Péter ügyvezető elnök tájékoztatta a tagszervezeteket a 2018. évi mérlegről és közhasznúsági jelentésről, az elvégzett szakmai munkáról. Az egyesület könyvvizsgálója és a Felügyelő Bizottság által is elfogadásra javasolt éves beszámolót a közgyűlés egyhangúlag elfogadta. 
A résztvevők szintén egyhangúlag szavazták meg a kárpátaljai GENIUS Jótékonysági Alapítvány felvételét a tagszervezetek közé, ezzel a Matehetsz szervezeteinek száma 40-re bővült. A Matehetsz közgyűlése szívből jövő gratulációt fogalmazott meg tiszteletbeli elnöke, Csermely Péter professzor, a Nemzeti Tehetség Program meghatározó alakja részére, aki idén március 15-én Széchenyi-díjat vehetett át.

A közgyűlést követően a délutáni órákban került sor a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács (NTT) ülésére. A tagság - Benkő Vilmos három évnyi elkötelezett elnöki munkáját követően - dr. Polonkai Máriát választotta új elnökének. Az NTT köszönetét fejezte ki az elnökségtől visszavonuló Benkő Vilmosnak, emellett megköszönte további feladatvállalását a Tehetségnagykövet Választó Tanács elnökeként és más szerepvállalásait illetően.

Az NTT tagszervezetei megvitatták a 2021-27 évekre tervezett, az eddigi szakmai programok tapasztalataira és eredményeire épülő új projektelemeket, és felhatalmazták az elnökséget és Bajor Pétert a támogatott szakmai program képviseletére.