Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Megjelent az Aranyelme Képességtár óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló tehetségfejlesztő-foglalkoztató füzeteinek első kötete

2013. április 4.

A Napvilág Kiadó gondozásában megjelent az Aranyelme Tehetséggondozó Egyesület szülőknek– gyerekeknek szóló, a gondolkodás és a gyermeki érdeklődés területei köré épülő kiadványsorozatának első kötete. A sorozat tíz füzetből áll.

Aranyelme Képességtár 1. Nyelv és kommunikáció (6-9 éves gyerekeknek)

A sorozat elsődleges célja, hogy a szülők játéktárát gazdagítsa és tegye tudatosabbá, de 6-9 éves gyerekekkel foglalkozó pedagógusok is eredményesen használhatják óvodában, iskolában: tanórákon, gazdagító tehetséggondozó programokon, szabadidős foglalkozások ideje alatt. A játékok fokozatosan nehezednek, segítik a differenciálást, céljuk a szókincs, a rugalmas gondolkodás, a kifejezőkészség gazdagítása, a verbális emlékezet, a figyelem, a nyelvi kreativitás fejlesztése.

A játékok a beszéd mindkét összetevőjét, a beszédprodukciót és a beszédértést is gazdagítják. A fokozatosság révén felszínre kerülhet a gyermekben lappangó verbális többletképesség; játék közben kiderül, hogy az adott aktivitásokban kik a legmotiváltabbak és legügyesebbek. Minden játékleírást értékelés követ: itt tájékozódhatunk, hogy az adott aktivitásban mely részképességeiket használják a gyerekek, milyen képességeket fejleszt az adott játék, aktivitás.
 
A játékos feladathelyzetek közös jellemzője, hogy belső motivációra építenek: megmozgatják a gyerekek kreativitását, felkeltik a kíváncsiságukat, beindítják a fantáziatevékenységüket. Fejlesztik gondolkodásuk rugalmasságát, megismertetik velük a szavakkal, hangokkal, gondolatokkal való játék és kísérletezés örömét.
 
Fontos, hogy a játéktár egyben ötlettár is: a Kiadó biztatja mind a szülőket, mind a pedagógusokat, hogy gyermekeik reakcióit és motivációit látva saját ötleteikkel továbbfejlesszék, újabb elemekkel bővítsék a játékokat, további variációkat találjanak ki hozzájuk.

Aranyelme Képességtár 1.
 

A sorozat kötetei részben Howard Gardner többszörös intelligencia-modelljét, részben az Aranyelme Egyesület tehetséggondozó foglalkozásainak struktúráját követik. A következő rész a gyerekek logikai-matematikai képességeit tornáztatja meg játékos feladatokkal.

Az első kötet terjedelme 40 oldal, ára 1200 forint.

A sorozat további kötetei:

  • Logika és matematika - Megjelenik: 2013. március
  • Iskolaérettség - Megjelenik: 2013. ősz
  • Természettudomány - Megjelenik: 2013. ősz
  • Kézügyesség - Megjelenik: 2014
  • Kreatív gondolkodás - Megjelenik: 2014
  • Mozgás–ügyesség - Megjelenik: 2014
  • Társadalomtudomány - Megjelenik: 2014
  • Algoritmikus gondolkodás–programozás - Megjelenik: 2014

A Képességtár kötetei kedvezményesen megrendelhetők és kaphatók a kiadónál:
 
Napvilág Kiadó:

weboldal: www.napvilagkiado.eu

tel: (1) 311-4866, (1) 301-0577
 
A Napvilág Kiadó várja iskolák, nevelési tanácsadók, Tehetségpontok és könyvtárak jelentkezését is!