Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Megtekinthetők a „Matehetsz Tehetségüzenetek Tára” kisfilmjei

2021. november 19.

A debreceni Suliszervíz Pedagógiai Intézettel együttműködve, a Matehetsz feliratozott, tematikus kisfilmsorozatként elérhetővé tette a „Tehetségüzenetek Tárát” a YouTube-on található Tehetség Csatornáján. A néhány perces self-film, illetve self-videó típusú tartalmak elkészítésében olyan tehetségsegítő szakemberek – többek közt a Matehetsz oktatói, pszichológusai – vettek részt, akik a Tehetségek Magyarországa kiemelt projekt keretében kapcsolódtak be a szakmai munkafolyamatokba 2016 és 2021 között.

A Matehetsz gondozásában és szerkesztésében 2020-ban megjelent „A tehetség kézikönyve” című kiadvány tartalmára építve született meg annak az ötlete, hogy a Tehetségek Magyarországa kiemelt uniós projekt tevékenységeihez kapcsolódó eredményeket többféle kommunikációs csatornán mutassuk be.

A tehetséggondozás jó gyakorlatait tartalmazó rövid videófilmekben számos szakmai kérdésre kaphatunk választ. Olyan érdekes témákba nyerhetünk bepillantást, mint pl. az önismereti fejlődés útja, a stresszkezelés, a Z generáció kreativitása, a szülők szerepének fontossága vagy a spirituális intelligencia kérdésköre.

A tavasszal közzétett felhívásra több mint ötven pályamunka érkezett be, amelyből huszonhárom filmet feliratoztak publikációs céllal. A videók között tudományos és humorosabb hangvételű kisfilmek is találhatók. A filmek nyelvezete igyekszik szakmailag magas szintű maradni, de a szerzők megpróbáltak minél letisztultabban, könnyedebben, nem csak a szakemberek, de mindenki számára érthetően, egyben élvezetesen fogalmazni.

A feliratokkal ellátott videókat a Budapest Talent Summit nemzetközi konferencián, a hajdúszoboszlói Országos Közoktatási Szakértői Konferencián mutattuk be, ezen kívül láthatóak a Tehetségház homlokzati kivetítőjén, és az idén befejeződő Tehetségek Magyarországa kiemelt uniós projekt decemberi záróeseményén is vetítésre kerülnek.

A Tehetség Csatornán megtekinthető szakmai kisfilmek az alábbi linken érhetők el.