Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Megtekinthetők a Tehetség Csatornán a Matehetsz médiaszakkörös kisfilmjei

2021. december 11.

A "Tehetségek Magyarországa” program keretében egyik kiemelt feladat volt a csoportos formában megvalósuló tehetségsegítő tevékenységek biztosítása a konvergencia régióban élő 5-19 éves fiatal tehetségek számára. A fiatalok megszólításához a Tehetséghálózatában található tehetségpontokat és tehetségsegítő tanácsokat hívta segítségül a Matehetsz. A csoportos fejlesztéseket célzó pályázatok hat ütemben valósultak meg 2017 és 2021 között, amelynek utolsó etapjaként – a térbeli-vizuális tehetségterületen belül – a médiára, filmkészítésre vonatkozva született felhívás.

A csoportos fejlesztések VI. ütemére tíz olyan akkreditált vagy akkreditált kiváló, a konvergencia régióban található, középiskolások tehetséggondozásával foglalkozó tehetségpontok kaptak meghívást, amelyek a térbeli-vizuális tehetségterületen belül a médiát érintően aktív tehetséggondozást folytattak. További feltétel volt, hogy a tíz meghívott pályázó elsősorban hátrányos helyzetű és/vagy a tehetségpontok területi lefedettségét tekintve a kevésbé érintett megyékben legyen. A pályázat része volt egy 15 órás, legalább öt fiatalt bevonó médiaszakkör keretében megvalósuló rövid videófilm készítése szabadon, de a tehetség témakörében.

E csoportos program lehetőséget biztosított arra, hogy a tehetség mibenléte és annak kibontakoztatása megmutatkozhasson fiatalok szemszögéből is. Az elkészült kisfilmek közül nyolc pályamunka a Matehetsz Tehetség Csatornáján feliratos formában megtekinthető az alábbi lejátszási listára kattintva:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLmAEXRnApf25RYkzdrlGV6ZbbGdt7kZYP