Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Mentor program - Hősök Tere - Mindennapi hősök

2020. szeptember 25.

A Matehetsz Mentor programjának újabb eseményeként ismét találkoztak mentorok, mentoráltak és szülők a Hősök Tere Kezdeményezéssel közösen szervezett rendezvény keretében.

Ezúttal  a Growth Mindset, vagyis a fejlődésfókuszú gondolkodásmód témakörével ismerkedhetett a csapat.
“Én béna vagyok a matekhoz”. “ Én a reál tárgyakban vagyok jó, a többiben nem annyira.” „Nem tudok pálcikaembernél bonyolultabbat rajzolni.” Ezek a mondatok sokak számára ismerősen hangzanak, de vajon mi húzódik meg mögöttük?


Carol Dweck szociálpszichológus kutatásai szerint sokat számít, hogyan tekintünk önmagunkra. Úgy gondolunk magunkra, mint aki még képes fejlődni? Ha időt és energiát nem kímélve erőfeszítéseket teszünk, az élet minket fog igazolni és a befektetés a jövőben meg fog térülni.
A sikerhez vezető úton társaink lesznek a nehézségek és kudarcok is. Hogyan dolgozzuk ezt fel? Hogyan segítik ezek is a fejlődésünket?


Akik jelen voltak 2020. szeptember 19-én a Danubius Hotel Héliában, azok már tudják a választ ezekre a kérdésekre, betekintést nyerhettek a kudarcfeldolgozásba és megismerkedhettek a Growth Mindset alapjaival.