Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Mentor Tehetségsegítő Tanácsokat köszöntöttek

2014. március 24.

Vállalkozások, önkormányzatok és Tehetségpontok együttműködését mozdítják elő a Tehetségsegítő Tanácsok. Elismerések az Országos Tehetségnapon.

A tehetséges fiatalokat támogató intézmények, programok társadalmi beágyazottságát, települési, térségi, megyei kapcsolatrendszerének erősödését szolgálják az országszerte alakuló Tehetségsegítő Tanácsok. Ezek az új szerveződési formák fórumot teremtenek a tehetségek kibontakozását segítő oktatási intézmények, civil szervezetek, a települési és megyei önkormányzatok, valamint az üzleti vállalkozások kapcsolatrendszerének ápolására és építésére – a fiatal tehetségek érdekében.

A Tehetségsegítő Tanácsok hálózatának erősítését, bővítését szolgálta 2013-ban a Nemzeti Tehetség Program keretében megvalósított "A tehetségsegítő szolgáltatások térségi hálózatainak támogatása" című pályázat. A program sikeres megvalósításában kulcsszerepet játszottak azok a már évek óta jól működő tanácsok, amelyek mentori szerepet vállalva elősegítették új tanácsok megalakítását, jó gyakorlataik megosztásával hozzájárultak az eredményes működési formák elterjesztéséhez.

Az Országos Tehetségnap alkalmából 2014. március 22-én elismerő oklevelet vehettek át a Kiemelt Mentor Tehetségsegítő Tanácsok és a Mentor Tehetségsegítő Tanács címet elnyert szervezetek képviselői Kormos Dénestől, a Tehetségsegítő Tanácsok országos koordinátorától.

Kiemelt Mentor Tehetségsegítő Tanács elismerő oklevélben részesült a Gönczy Tehetségpont Tehetségsegítő Tanács, a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács, a Körös-vidéki Tehetségsegítő Tanács, a Nagykanizsa és Térsége Tehetségsegítő Tanács és a Pécs-Baranyai Tehetségsegítő Tanács.


 

Mentor Tehetségsegítő Tanács elismerő oklevelet vehetett át a Hétszínvirág Térségi Tehetségsegítő Tanács, a  Heves Megyei Tehetségsegítő Tanács, az ISZE Tehetségsegítő Tanács, a Jász-Nagykun-Szolnok Tehetségsegítő Tanács, a Salgótarján-Fülek Térségi Tehetségsegítő Tanács és az Újbudai Tehetségsegítő Tanács.