Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Mentorok és mentoráltak második alkalommal vettek részt a Matehetsz rendezvényén

2020. február 24.

Azon fiatalok számára is hasznosak és érdekesek voltak az előadások, akik még útkeresők az orientálódás folyamatában

2020. február 22-én a Matehetsz-rendezte esemény többek közt arra is volt hivatott, hogy a már mentori tapasztalattal bíró személyek inspirálják a programba lépő új mentorokat, s tapasztalaikat megosszák velük. Domján Gabriella alprojektvezető köszöntőjében kitért arra, hogy a mentorok és mentoráltak közösséggé formálása kiváló alkalmat teremt a fiatal tehetségeknek, hogy megismerhessék, milyen lehetőségek kínálkoznak számukra tehetségük kibontakoztatásához. Számos tehetséges fiatal orientációja nem a korai szakaszban, hanem egy-egy ikonikus személy hatására, illetve a kellő önismeret birtokában alakul ki.

A Matehetsz ezúttal kifejezetten eltérő szektorokból jövő, kiemelkedő eredményekkel bíró mentorokat kért fel részvételre:
- Hardy Ilona tehetségnagykövet
- Nényei Pál író, drámaíró, pedagógus
- ifj. Nemes Péter, a Merlin Ház vezetője
- Bényei Éva Bernadett kutató
- Dr. Bodnár Éva egyetemi docens, Corvinus Egyetem, Tehetségmítoszok projekt

A programok jó hangulatú csapatépítő játékokkal folytatódtak, melyet  dr. Suhajda Csilla vezetett. mentorok és mentoráltak egymásra találásának segítése, a kapcsolatépítés, a köztük lévő kommunikáció mind-mind az együttműködésre és a kommunikáció fontosságára voltak kihegyezve. A játékok során a mentorált-mentor párosoknak kreativitásukat és problémamegoldó képeségeiket is használniuk kellett.
A csapatépítő program során fontos tanulságokat, javaslatokat fogalmaztak meg közösen. 

A nap sokak számára párban történő munkával zárult mentorált és mentor között.

Képgalériák: