Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Műhelybeszélgetésekkel ösztönözzük a tehetséghálózat együttműködéseit

2019. március 7.

2018 decemberében és 2019 januárjában eddig összesen kilenc műhelybeszélgetés valósult meg, ahol közel húsz kiváló együttműködési és működési jó gyakorlat került bemutatásra.

A Matehetsz a Tehetségek Magyarországa kiemelt projekt keretében Tehetséghálózatos műhelybeszélgetéseket szervezett a Tehetségpontok egyedi értékeinek megerősítése céljából.

A műhelybeszélgetésekre az adott megye tehetségpontjainak és tehetségsegítő tanácsainak képviselői, kapcsolattartói, a hálózatos együttműködésben érintett kollégái, valamint a tehetségpontok intézményvezetői kapnak meghívást. A találkozó során az egyedi megoldások bemutatásán túl a már bevált, példás intézményközi együttműködések bemutatására, megosztására is sor kerül.

A műhelybeszélgetések hangsúlyos célja az egymástól való tanulás és a jövőbeni tehetségsegítő munka minőségi javítása. A szakmai találkozók alkalmával a tehetségpontok és tehetségsegítő tanácsok képviselői olyan együttműködési és működési jó gyakorlatokat mutatnak be, melyek jól szemléltetik az adott szervezet példás működését, rámutatva arra, hogy a tehetségpont egyedi jellegzetességeiből fakadó feladatokat hogyan sikerül magas színvonalon megvalósítani.

A 30-40 fős műhelyek lehetőséget adnak arra, hogy a résztvevők kiscsoportokban megoszthassák eddigi sikereiket, tapasztalataikat, segítséget adjanak és kapjanak egymástól. A műhelybeszélgetéseket egy „virtuális tudásmegosztó kosárral” zárjuk, melybe a tehetségpontok képviselőinek felajánlásait, jó gyakorlat tapasztalatait összegezzük. Úgy véljük, hogy a szakmai műhelyek legnagyobb hozadéka a személyes találkozás során kialakult információcsere, valamint az új kapcsolatok alakítására való lehetőség és a már meglévő kapcsolatok megerősítése.

2018 decemberében és 2019 januárjában eddig összesen kilenc műhely valósult meg, ahol közel 20 kiváló együttműködési és működési jó gyakorlat került bemutatásra. A beszélgetések összefoglalóit, a helyszínek megjelölésével az alábbiakban részletezzük. 

Szekszárd

Nyíregyháza

Békéscsaba

Veszprém

Szeged

Pécs

Miskolc

Kaposvár

Debrecen

A műhelybeszélgetésekre megyeszékhelyeken kerül sor, terveink szerint 2019 ősz végéig a teljes hazai hálózat számára biztosítjuk a szakmai találkozás és eszmecsere lehetőségét.

Szántó Judit, a Nemzeti Tehetségpont igazgatója

 

A műhelysorozat a Tehetségek Magyarországa EFOP 3.2.1-15-2016-00001 című kiemelt projekt keretében, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége szervezésében valósul meg.