Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Neumann születésének 120. évfordulóján a Neumann Társaság nagyszabású megemlékezéssorozattal készül

2023. május 16.

A Neumann Társaság az alábbi programokat ajánlja az érdeklődőknek

Május 23-án folytatódik népszerű meetup-sorozatunk, mégpedig egy különkiadással! Személyesen várunk Benneteket a TIT tanácstermébe Budapesten. A meetup egyben a Természet Világa című lap Neumann-számának bemutatója lesz. A sejtautomaták Neumann János kutatásaitól a kvantumszámítógépek világáig vezető történetéről Jelenből a jövőbe blogunk szerkesztője, Kömlődi Ferenc mesél – míg a mesterséges intelligencia és az agy kapcsolatáról, idegtudomány és informatika párbeszédéről – Neumann: A számítógép és az agy című műve nyomában – Hangya Balázs!

Részletes program:

Természet Világa - Neumann 120 bemutató | Neumann János Számítógéptudományi Társaság (njszt.hu)

Május 26-án Balatonfüreden, a Tagore sétányon ültetünk emlékfát Neumann János tiszteletére, így Nobel-díjas nagyságok közé, méltó helyre kerül a matematikai géniusz. Utána a Zsidó Kiválóságok Házában minikonferenciával és a #neumann120 tablókiállításunk digitális változatának megnyitásával folytatjuk. A konferencián Neumann János „kettős életéről” Dömölki Bálint, az Idézhető Neumann János könyvről Hargittai István, Neumann és az MI lehetséges kapcsolódásairól Gulyás László beszélnek:

Emlékfaültetés és minikonferencia Neumann János tiszteletére | Neumann János Számítógéptudományi Társaság (njszt.hu)

Támogatnátok a Neumann Társaságot? Kérlek vegyetek egy példányt új, angol-magyar kétnyelvű díszalbumunkból. Könyvárusi forgalomba nem kerül, ez egy igazi, exkluzív ajándék lehet barátoknak, akár külföldi szakmai partnereknek is!

Megrendelőlap: Hargittai Balázs – Hargittai István: Idézhető Neumann János | Neumann János Számítógéptudományi Társaság (njszt.hu)

További eseményekről a https://n120.njszt.hu/ oldalon tájékozódhattok.