Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

A Nyelvtudás Napja – Nyelvtudással tiéd a világ!

2013. szeptember 6.

Szeptember 6-a és 14-e között, a Nyelvtanulás Hete programsorozat alkalmából országos szinten közel 50 szakmai helyszín, nyelviskola és idegen nyelvű könyvesbolt kínál nyelvi és kulturális programokat a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének szervezésében. A cél a nyelvtanulás népszerűsítése mellett az idegennyelv- ismeret fontosságának tudatosítása.

A Nyelviskolák Szakmai Egyesülete (NYESZE) több mint 20 éve dolgozik a legnagyobb országos szakmai szervezetként a hazai nyelvoktatás minőségének javításán, a benne dolgozó szakemberek képzésén és főleg: a nyelvtanulás, a nyelvtudás népszerűsítésén. Ez a célkitűzés idén első ízben életre hívta a Nyelvtanulás Hete című programsorozatot.

Az idegen nyelveket fókuszba állító hét szeptember 6-án a Nyelvparádéval veszi kezdetét a Millenárison, mely az év legnagyobb nyelviskolai seregszemléje, és szeptember 14-én a Nyelvtudás Napja című országos eseménnyel zárul. A Nyelvtudás Napján az érdeklődők pódiumbeszélgetésen vehetnek részt, ingyenes bemutató órákon kereshetik meg a számukra legszimpatikusabb módszert és oktatót, akciós nyelvkönyv vásáron szerezhetik be a tanuláshoz szükséges eszközöket és kulturális előadásokat hallgathatnak meg.

Szeptember 12-én, a budapesti Dover Klubban a PINC’EST esemény keretében nyelvi klubesten ismerkedhetnek meg a résztvevők az 5 perc angol népszerű oktatójával, Szalai Nórával; Fehér Balázzsal, a Carbonfools zenészével vagy éppen Király Viktorral. A NYESZE „Hello, Tourist!” című utcai akciója keretében pedig nyelvtanárok az ország számos pontján járókelőket megszólítva, 5-10 perces nyelvleckékkel, rövid beszélgetésekkel próbálják nyelvtanulásra bírni az utca emberét, megmutatva, hogy nyelvet tanulni nem is annyira nehéz, mint gondolnák, és érdemes bármikor elkezdeni.