Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Rendhagyó tehetségnap

2021. április 16.

Idén rekordszámú ifjú felfedezettet díjaz a Matehetsz

Az idei különleges tanévben kétszer is sor kerül a Kárpát-medencei Tehetségnapra… Októberben a tavaly tavasszal elmaradt ünnepséget pótoltuk redukált számú résztvevővel, idén pedig az aktuális veszélyhelyzetre való tekintettel (a szokásos márciusi, Bartók Béla születésnapjához igazodó időpontnál később) májusban, online rendezvény keretében találkozunk a pandémiához és a fennálló egészségügyi kockázatokhoz alkalmazkodva. Tekintettel arra, hogy nem szükséges az utazási idővel számolnunk, így egy szerdai délutánon, 2021. május 12-én 14:30-tól szeretnénk Önökkel „találkozni” az online térben. (Programunk részleteit a csatolt meghívóban olvashatják.)

A hagyományostól eltérő időpont miatt, valamint hogy új Felfedezettjeink támogatása még a tanévben megtörténhessen, a díjazott tanulók megszólítása már március elején megkezdődött. Mire a tehetségnapunk megvalósul, az idén díjazandó fiatalok már bevonásra is kerültek az őket érintő fejlesztőprogramokba, továbbá a pénzbeli támogatásuk is megtörtént.

Büszkék vagyunk idei rekordszámú, huszonhárom felfedezettünkre, kiknek rövid bemutatását honlapunkon is megtekinthetik ITT.

A Felfedezettjeinkhez hasonlóan, a tanév során lezajlott tehetségpont-akkreditációs folyamat eredményhirdetése is megelőzte idén az ünnepi tehetségnapunkat. Az intézmények és szervezetek tehetségfejlesztő munkájának minőségét célzó akkreditációt vállaló tehetségfejlesztő közösségeket már kiértesítettük; március végén postáztuk számukra az igazoló oklevelet és táblát, továbbá adataikat a Tehetségtérképünkön frissítettük. A Kárpát-medencei Tehetségnapon természetesen a minősített tehetségfejlesztő közösségeinkről is szó lesz, továbbá sor kerül új tehetség-nagyköveteink felkérésére, a Tehetségek Szolgálatáért-díj, valamint a Genius Loci-díjak átadására is.

Szeretettel várjuk Önöket május 12-én Dr. Polonkai Máriával, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács elnök asszonyával és Dr. Balogh Lászlóval, a Matehetsz elnökével együtt!

Idei tehetségnapunkra az alábbi linken keresztül regisztrálhatnak:

https://tehetseg.hu/regisztracio-xii-karpat-medencei-tehetsegnapra

 

Találkozásunkban bízva sok türelmet és a pandémia okozta nehezített körülmények ellenére örömteli munkát kívánunk:

Bajor Péter és a Matehetsz csapata