Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

A siker ünnepe Szabadkán

2014. március 18.

Díjazták a tehetséges diákokat és az elhivatott pedagógusokat is a II. Vajdasági Tehetségnapon.

Szedlár Erika, Bajor Péter, De Negri Ibolya

A rendezvényt De Negri Ibolya, a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács (VATT) elnöke nyitotta meg. Elmondta, a VATT 2010-ben azzal a céllal alakult, hogy a tehetségeknek nagyobb teret adjon, segítse a tehetséges fiatalok felfedezését és hozzájáruljon tehetségük kibontakozásához. A Tehetségnap a siker ünnepe – hangsúlyozta.

A rendezvény magyarországi vendége Bajor Péter, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) elnöke volt. „Öröm idejönni ebbe a térségbe, a Délvidékre, Vajdaságba, ahol élet van, vitalitás van. Öröm látni az együttműködést” – mondta, és hozzátette, hogy a szövetség támogató szeretettel figyeli a vajdasági tehetséggondozást.

Idén négy kategóriában díjazták a tehetségeket: összesen 26 fiatal részesült elismerésben, 5 évestől egyetemista korúig.

A tanárok közül a tehetségek mentorai elismerésben Grubanov Martinek Emília tanítónő, Nagy Tibor történelemtanár és Csikós Pajor Gizella magiszter matematikatanár részesült.

A tehetségek szolgálatáért életműdíjat dr. Hózsa Éva, az Újvidéki Egyetem Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékének tanára vehette át.

Az ünnepélyes gálaműsor után kiállítás nyílt a II. Vajdasági Tehetségnap (2014. március 14.) képzőművészet kategóriában díjazott diákjainak alkotásaiból, a nemzetközi pí-nap alkalmából pedig a tanulók 314 szélforgót helyeztek el pí-alakban a városháza előtti téren.

pannonrtv, Magyar Szó Online

 

 

II. Vajdasági Tehetségnap 2014.