Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

A SMARTIZ programhoz kapcsolódó tabletekben részesült a Matehetsz két tutorált fiatalja

2021. augusztus 16.

A Matehetsz ifjú tutoráltjai, a kisvárdai Oláh Elizabet és a Baján élő Remetei Nadin a közelmúltban ajándék tabletekben részesült a Nők a Tudományban Egyesület és egy vezető globális pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó vállalat SMARTIZ elnevezésű programjában résztvevő két diáklány jóvoltából.

A SMARTIZ (http://nokatud.hu/smartiz/) program egy ingyenes, a 10. évfolyamos lányoknak szóló, matematikai készségek és digitális kompetenciák fejlesztését szolgáló, heti rendszerességű, szakkör jellegű foglalkozássorozat, amely egy teljes tanéven át tart. A program a benne résztvevők azon készségeit is fejleszti, amelyek elengedhetetlenek a későbbi sikeres tanuláshoz és a választott pályán való boldoguláshoz.
Tollár Anna és Horváth Nóra, akik matematika és programozás órákon vesznek részt a SMARTIZ program keretein belül, célzottan a Matehetszet keresték meg adományozási szándékukkal szervezetünk profiljának ismeretében.

A SMARTIZ program nagyon sokat adott nekünk – immár elhisszük, hogy lányként is megállhatjuk a helyünket a technológiai pályán. Szerettünk volna ebből valamit visszaadni: a programban a részünkre felajánlott egy-egy tabletet a Matehetsz közreműködésével két olyan lánynak ajándékoztuk, akiknek ezáltal segíthetjük a digitális felületekhez kapcsolódó hétköznapjait, tanulmányaik elmélyítését a természettudományok területén.” – összegez a két fiatal.

A Matehetsz érintett, két tutorált fiataljáról:

A kisvárdai Oláh Elizabet 17 éves, a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium tanulója. Nyelvérzéke kiváló, fokozottan érdekli a kémia, logikai és matematikai képességei átlagon felüliek, orvosi pályára készül.

Remetei Nadin 15 éves, a Bajai Eötvös József Általános Iskola diákja, elsődleges érdeklődési területei a kémia, biológia és a sport. A Mozaik Nemzetközi Internetes Tanulmányi Versenyen kimagasló eredményeket ért el.

A Nők a Tudományban Egyesületről:

A Nők a Tudományban Egyesület legfőbb célkitűzése, hogy egyre több fiatal lány válasszon szakmát a természettudományos, műszaki vagy információtechnológiával kapcsolatos területekről, és ha ez már megtörtént, akkor megkapja az ehhez szükséges támogatást, a munkájáért járó elismerést. Programjaik szervezése során kiemelt figyelmet fordít a szervezet arra, hogy közelebb hozzák a lányok számára a munka világát, elsősorban a mérnöki-, informatikai- és természettudományokhoz kapcsolódó szakterületeket és megmutassák, hogy ennek az alkotói, fejlesztői világnak ők is részesei lehetnek. Részletek:  http://nokatud.hu/