Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Staféta pályázati felhívás

2021. október 20.

Budapest Főváros Önkormányzata hatodik alkalommal hirdeti meg a STAFÉTA pályázatot, a tehetséggondozás és a független előadó-művészet támogatása érdekében új színpadi produkció létrehozására.

A FÜGE Egyesület lebonyolításában zajló nyílt pályázat célja, hogy támogassa azokat a Budapesten bemutatásra kerülő független színházi, tánc, újcirkusz és összművészeti kezdeményezéseket a pályájuk elején járó alkotók és alkotói csoportok számára bemutatkozási lehetőséget, valamint anyagi forrást biztosítva.

PÁLYÁZÓK KÖRE: Alkotóművészek/magánszemélyek vagy alkotói csoportok/együttesek, valamint a pályázat céljának megfelelő, már működő szervezetek. (A pályázáshoz még nem, de nyertes pályamunka esetén a szerződés megkötéséhez szükség lesz lebonyolítói szervezeti háttérre.)

PÁLYÁZAT LEÍRÁSA: A pályázat a tervezett színpadi produkció szinopszisát, produkciós leírását, valamint annak létrehozási és továbbjátszási költségvetését, forgalmazási tervét tartalmazza az előre leegyeztetett befogadó helyszín és a forráshiány feltüntetésével.

Pályázati időszak: 2022. március 1. – 2022. december 31. között megvalósuló új bemutatókra lehet pályázni.

Az idei évben két pályázati kategóriát hirdetnek:

1.kategória: azon alkotóművészek és művészeti formációk, akik nem több mint öt éve kezdték önálló alkotói munkásságukat a független előadó-művészeti területen. E pályázatok esetében nem szükséges önerőt felmutatni.

A megpályázható maximális összeg projektenként: 2.500.000 Ft.

2. kategória: azon alkotóművészek és művészeti formációk, akik már rendelkeznek ugyan több éves referenciával, szakmai elismeréssel, de új színházi munkájuk megvalósítása jelenleg forráshiányos és anyagi támogatást igényel. E pályázók esetében aláírt befogadó nyilatkozat, valamint önerő/rendelkezésre álló forrás megléte feltétel.

A megpályázható maximális összeg projektenként: 3.000.000 Ft.

Ebben a kategóriában maximum két nyertes pályázatot hirdet a kuratórium.

Jelen pályázatra azok az alkotók/alkotói formációk nem adhatnak be pályázatot, akik már háromszor nyertek a Staféta pályázaton.

A pályázatok benyújtási határideje: 2021. november 5. 16.00 óra

A Staféta pályázattal kapcsolatos további részletek az alábbi linken találhatóak:

http://www.fugeprodukcio.hu/fuge/hirfolyam/1169-stafeta-palyazati-felhivas-2021.html