Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Szakma Sztár 2017

2017. április 26.

Tanácsadás és ösztöndíj lehetőség jutalmat adott át az asztalos, faipari technikus, kárpitos versenyek első három helyezettjének a Matehetsz.

Több újítást dolgoz majd ki és indít el a kormány a szakmai képviseletekkel, mintegy 260 ezer munkavállaló digitális készségfejlesztését tervezik és kiemelt ösztöndíjat kapnak az informatikát tanulók - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által szervezett, háromnapos 10. jubileumi Szakma Sztár Fesztiválon, az Országos szakmai tanulmányi verseny és a Szakma kiváló tanulója verseny döntőjén. A kormányfő a Hungexpo területén rendezett április 24-i megnyitón hozzátette, tovább fejlesztik a szakmunkás ösztöndíjrendszert, ezt a hiányszakmákban már megkezdték, és megnyitják a tanulószerződés lehetőségét is. A kormányfő azt javasolta a diákoknak, figyeljenek a gazdasági életre, mert a gazdaság igényei döntik el, ki fog már az iskolapadból elhelyezkedni és kinek az élete futhat esetleg egy rossz döntés miatt "vakvágányra".

A Matehetsz már 4. éve támogatja a Szakma Sztáron versenygyőztes asztalosipari tanulókat. A Szövetség idén tehetség-tanácsadással összekötött ösztöndíjban részesíti az asztalos, faipari technikus, kárpitos versenyek első három helyezettjét.

További információk: