Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

A tehetség jó befektetés

2017. január 27.
2017-ben is lehetőség van arra, hogy a Nemzeti Tehetség Program és a MATEHETSZ támogatására fordítsa adója 1+1%-át

Közeleg május 20-a, a személyi jövedelemadó éves bevallásának időpontja.

Minden adófizető állampolgárnak, így Önnek is lehetősége van arra, hogy támogassa a magyar tehetségeket. Eddig is sokan ajánlották fel személyi jövedelemadójuk 1%-át ennek a kiemelt kormányzati célkitűzésnek a támogatására, így ebből a forrásból a 2016. évi Nemzeti Tehetség Program pályázati kiírásainak finanszírozására több mint 1,3 milliárd forint gyűlt össze.

Az előző évihez képest 2016-ban 18 000-rel többen ajánlották fel adójuk 1%-át az NTP céljaira, ezzel a befolyt összeg 110 millió forinttal lett magasabb.

Célunk, hogy a források minél nagyobb része jusson közvetlenül a tehetségek felismerésére, gondozására, támogatására. Óvodai, általános és középiskolai, főiskolai és egyetemi programokat, civil kezdeményezéseket támogatunk pályázati formában.

Rendelkezzen Ön is adója 1+1%-áról! Amennyiben fontosnak tartja a hazai tehetségek támogatását, kérjük, ajánlja fel adója 1%-át a Nemzeti Tehetség Program javára!

A hazai tehetségek felkarolása közös ügyünk. Segítsük együtt a magyar tehetségeket!

A Nemzeti Tehetség Program technikai száma: 1823

Az NTP 1%-os kampány nyitó sajtótájékoztatója 2017

 

Felajánlás a MATEHETSZ javára

A Nemzeti Tehetség Program mellett az adó másik 1%-a valamely civil szervezet támogatására fordítható: a sok jótékony célú szervezet között megtalálhatja a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségét is, amely a teljes befolyt összeget ifjú tehetségek számára ajánlja fel. A MATEHETSZ közhasznú civil egyesület számlájára beérkező adóforintokból évről-évre ösztöndíjban részesítjük a Tehetségpontok és Tehetségsegítő Tanácsok által felfedezett tehetséges fiatalokat. A „Felfedezettjeink” pályázat eredményhirdetésére hagyományosan minden év márciusában, az Országos Tehetségnapon kerül sor. Köszönjük felajánlását!

A MATEHETSZ adószáma: 18191822-1-43

 

Figyelem! 2017-től a felajánlás módja megváltozik!

Az adó 1+1% felajánlásáról a NAV által közzétett nyomtatványokon: online felületen, a 16SZJA EGYSZA lapján, illetve az erre a célra kialakított 16EGYSZA jelű nyomtatványon is rendelkezhet.

Részletes tudnivalók a www.nav.gov.hu oldalon.