Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Támogassa Ön is a hazai tehetségeket!

2019. február 26.

2019-ben is lehetőség van arra, hogy a Nemzeti Tehetség Program és a MATEHETSZ támogatására fordítsa adója 1+1%-át.

Idén május 20-ig van lehetőség a személyi jövedelemadó éves bevallására.

Minden adófizető állampolgárnak, így Önnek is lehetősége van arra, hogy támogassa a magyar tehetségeket. Eddig is sokan ajánlották fel személyi jövedelemadójuk 1%-át ennek a kiemelt kormányzati célkitűzésnek a támogatására, így ebből a forrásból a 2018. évi Nemzeti Tehetség Program (NTP) pályázati kiírásainak finanszírozására több mint 1,4 milliárd forint gyűlt össze.

Célunk, hogy a források minél nagyobb része jusson közvetlenül a tehetségek felismerésére, gondozására, támogatására. Óvodai, általános és középiskolai, főiskolai és egyetemi programokat, civil kezdeményezéseket támogatunk pályázati formában. Kérjük, legyen a segítségünkre abban, hogy az Ön kollégái, munkatársai is minél szélesebb körben tudjanak róla: személyi jövedelemadójuk 1 százalékával hazai tehetségek támogatását segíthetik elő. A hazai tehetség felkarolása közös ügyünk. Segítsük együtt a magyar tehetségeket!

A Nemzeti Tehetség Program technikai száma: 1823

Felajánlás a MATEHETSZ javára

A Nemzeti Tehetség Program mellett az adó másik 1%-a valamely civil szervezet támogatására fordítható: a sok jótékony célú szervezet között megtalálhatja a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségét is, amely a teljes befolyt összeget ifjú tehetségek számára ajánlja fel. A MATEHETSZ közhasznú civil egyesület számlájára beérkező adóforintokból évről-évre ösztöndíjban részesítjük a Tehetségpontok és Tehetségsegítő Tanácsok által felfedezett tehetséges fiatalokat. A „Felfedezettjeink” pályázat eredményhirdetésére hagyományosan minden év márciusában, az Országos Tehetségnapon kerül sor.

Köszönjük felajánlását!

A MATEHETSZ adószáma: 18191822-1-43

Hogyan rendelkezhet adója 1+1 százalékáról?

A rendelkezés részleteiről az alábbi linken tájékozódhat. 

További részletes tudnivalók a www.nav.gov.hu oldalon.