Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Tehetségek egy asztalnál

2017. november 7.

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács, valamint a TDK-ért Közhasznú Alapítvány "Tehetséggel fel!" Jövőépítő Mentornap címmel különleges eseményt szervezett 2017. október 28-án, az ELTE BTK Gólyavárban, melyen közel 200 érdeklődő vett részt.

A TDK-ért Közhasznú Alapítvány 2017 őszén új kezdeményezést indított, amellyel azt kívánja elősegíteni, hogy a jövő tizenéves reménységei a ma kiválóságainak útmutatásaira támaszkodva találják meg saját útjukat tehetségük itthoni kibontakoztatásához. Ennek érdekében hívta életre a „Tehetséggel fel!” Jövőépítő Kört, egy különleges közösséget, amelyben a tehetséges középiskolások és a 2017-ben Pro Scientia Aranyéremben részesült fiatal tehetségek lehetőséget kapnak arra, hogy az előttük járó, az elmúlt 30 évben Pro Scientia Aranyéremmel kitüntetett kiválóságokkal párbeszédet folytathassanak, pályájukra vonatkozó hasznos tanácsokat, útmutatást kérhessenek tőlük. A kezdeményezés sikerét mutatja, hogy alig néhány hét alatt több mint 240 fiatal tehetség csatlakozott a körhöz.

A közösség tagjai számára a TDK-ért Közhasznú Alapítvány nyitóeseményt szervezett „Tehetséggel fel!“ Jövőépítő Mentornap címmel 2017. október 28-án, szombaton az ELTE Gólyavárban. A rendezvényt és a „Tehetséggel fel!“ Jövőépítő Kör programot az Alapítvány a Magyar Nemzeti Bank támogatásával valósította meg.

Az eseményt Prof. Dr. Szendrő Péter, az OTDT elnöke nyitotta meg, aki hangsúlyozta, hogy "Egy nemzet felfelé ívelő jövője attól függ, sikerül-e megtalálnia a tehetségeket és azok sikeressé válnak-e". A jelenlévő fiatalok megkapták a 27. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny pályázati felhívását is.

A rendezvényt követően a fiatal tehetségek egy folyamatosan bővülő és működő Facebook csoportban, a "Tehetséggel fel!" Jövőépítő Körben folytathatják a párbeszédet.

Az eseményen készült fotók, összefoglaló videók és a Pro Scientia Aranyérmesek miniportréi az alábbi linken érhetőek el: www.tehetsegfel.hu

A rendezvényen a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségét Szilágyi Zsuzsanna, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács titkára képviselte.