Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

A tehetségek támogatása jó befektetés

2021. március 29.

2021-ben is lehetőség van arra, hogy a Nemzeti Tehetség Program támogatására fordítsa adója második 1%-át

Idén is május 20-ig nyílik lehetőség a személyi jövedelemadó éves bevallására az új, felnövekvő, tehetséges generáció segítése érdekében.

Minden adófizető állampolgárnak, így Önnek is lehetősége van arra, hogy támogassa a magyar tehetségeket. 2011 óta minden évben több százezren ajánlották fel személyi jövedelemadójuk 1%-át e kiemelt kormányzati célkitűzésnek a támogatására, közös nemzeti ügyünk érdekében. Ebből a forrásból a  2020/2021. tanévben 3,6 milliárd forintból mintegy 350 ezer fiatal tehetséget tud támogatni a Nemzeti Tehetség Program.
Az 1 százalékos állampolgári szja-felajánlásokat – a felajánlók országos arányának figyelembe vételével – a kormány a központi költségvetésből egészíti ki.
 

A Nemzeti Tehetség Program technikai száma: 1823

A Nemzeti Tehetség Program keretében az a célunk, hogy a források minél nagyobb része jusson közvetlenül a tehetségek felismerésére, gondozására, támogatására. Óvodai, általános és középiskolai, főiskolai és egyetemi programokat, civil kezdeményezéseket támogatunk pályázati formában.

Kérjük, legyen a segítségünkre abban, hogy az Ön kollégái, munkatársai is minél szélesebb körben tudjanak róla: személyi jövedelemadójuk 1 százalékával hazai tehetségek támogatását segíthetik elő. A tehetségsegítés közös ügyünk. Segítsük együtt a magyar tehetségeket!

A Nemzeti Tehetség Program mellett az adó másik 1%-a valamely civil szervezet támogatására fordítható: a sok jótékony célú szervezet között megtalálhatja a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségét is, amely a teljes befolyt összeget ifjú tehetségek számára ajánlja fel. A MATEHETSZ közhasznú civil egyesület számlájára beérkező adóforintokból évről-évre ösztöndíjban részesítjük a Tehetségpontok és Tehetségsegítő Tanácsok által felfedezett tehetséges fiatalokat. A „Felfedezettjeink” pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére a Kárpát-medencei Tehetségnapon, idén online rendezvény keretében kerül sor május 12-én.

Köszönjük felajánlását!

A MATEHETSZ adószáma: 18191822-1-43