Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Tehetséghálózatos műhelybeszélgetés Salgótarjánban

2019. június 27.

Tudásmegosztás határok nélkül

Nógrád megyei műhely a salgótarjáni Pegazus Élményközpont Nógrád Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület épületében került megrendezésre 2019. május 23-án. Ezt az alkalmat dr. Suhajda Csilla és Gajda Attila a Matehetsz szakértői moderálták.
A Tehetséghálózat előnyeiről és lehetőségeiről szóló rövid felvezetést a résztvevők bemutatkozása követte.
Első programpontunk egy jó gyakorlat bemutatása volt, melyet Tudásmegosztás határok nélkül címmel hallhattunk Egri Józsefnétől a Kállósemjéni Diákokért és Ifjakért Egyesület vezetőjétől.
A jó gyakorlat bemutatását a csoportmunka követte, ahol a csoportok egy fiktív tehetségpontot alapítottak. A moderátorok vicces neveket adtak a tehetségpontoknak, de ezekből kiindulva fantasztikusan komplex tehetségpontok születtek.
A csoportmunka után résztvevők meghallgattak egy másik jó gyakorlatot Gőz Gábor a Téged keresünk! – Tehetségsegítő Tanács elnökének bemutatásában. A tehetségsegítő tanács működését mutatta be három sikertörténeten keresztül.
A nap végén egy online alkalmazás segítségével a közös válaszok kutatása zajlott az alábbi kérdésekre: Mik a főbb erősségeim? Mi a tehetséggondozásunk egyedi vonása? Mennyire vagyok aktív tagja a tehetséghálózatnak? A válaszok grafikonok és szófelhők formájában megjelentek a képernyőn.