Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Török pedagógusdelegáció a Budapesti Európai Tehetségközpontban

2022. március 4.

2022. március 2-4. között a Budapesti Európai Tehetségközpont (EUTK) szervezésében egy hatfős török pedagógusdelegáció érkezett szervezetünkhöz jó gyakorlatok megismerése és szakmai tapasztalatok megosztása, cseréje céljából. A főként egyetemi tanárokból, de általános iskolában és középiskolában is oktató pedagógusokból álló csoport az European Talent Support Network (ETSN) honlapján keresztül talált rá az EUTK-ra és a Matehetszre, mint nemzetközi viszonylatokban jelentős tehetségsegítő szervezetekre.

A fővárosban töltött három nap során a csoport látogatást tett a Pasaréti Szabó Lőrinc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnáziumban és a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban is.
Március 3-án a Matehetsz Tehetségházában két szakmai előadást hallgathattak meg: Fuszek Csilla, az EUTK igazgatója a hazai közoktatásról, tehetséggondozási jó gyakorlatokról, a Matehetsz elmúlt 15 évben megvalósuló kiemelt projektjeiről és az ETSN-ről beszélt, míg Major Anikó, a Tehetségek Magyarországa uniós program (2016-2021) alprojektvezetője a szervezet által biztosított képzéstípusokat, lehetőségeket mutatta be.  

Látogatásuk utolsó napján török vendégeink az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karán Prof. Dr. Győri János oktatáskutatóval, a „Tehetséggondozás, tehetségfejlesztés” szakirányú képzés vezetőjével és Dr. Fodor Szilvia adjunktussal, az EUTK tanácsadójával, a korábbi Templeton Program szakmai vezetőjével találkozhattak szakmai tapasztalatcsere céljával.