Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Tudomány fesztiválköntösben – Kutatók Éjszakája hetedszer

2013. augusztus 26.

Szeptember utolsó péntekje hetedik éve szerepel kiemelt helyen a tudományos élet iránt érdeklődő kicsik és nagyok programnaptárában. 

Az Európai Kutatók Éjszakájához csatlakozva szeptember 27-én Magyarországon is közel 60 helyszínen nyílnak meg a laborok ajtói, hogy a kutatók távolinak tetsző alakját és munkáját laikusok számára is érthető, játékos módon mutassák be az érdeklődőknek.

Az Európai Bizottság támogatásával megvalósuló Kutatók Éjszakája Európa-szerte az egyik legnépszerűbb tudományos fesztivál, mely elsősorban a pályaválasztás előtt álló fiatalokat szólítja meg. Itthon az esemény látogatottsága hét év alatt tizenötszörösére növekedett, ezzel Magyarország egyik legjelentősebb kulturális eseménysorozatává nőtte ki magát.

Az egész éjszakás esemény interaktív programokat kínál minden korosztály számára. A látogatók személyesen találkozhatnak a fehér köpenyes kutatókkal, kipróbálhatják eszközeiket és találmányaikat, beleshetnek a felfedezői munkafolyamatok kulisszái mögé, és izgalmas előadásokon, kiállításokon, vetélkedőkön vehetnek részt. A Kutatók Éjszakája idén már délután elkezdődik, hogy a legkisebbek se maradjanak ki a csodák világából.

Idén az érdeklődők számára megnyitja kapuit a Bajai Csillagvizsgáló, a budapesti Semmelweis Egyetemen megismerkedhetnek az elektromos sebészkéssel, beleshetnek a gödöllői Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóközpont működésébe vagy látogatást tehetnek a Kármán Tódor Szélcsatorna Laboratóriumban.