Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Balázs Barbara Anna

Balázs Barbara Anna
20 éves - Szentes
Felfedezettjeink, 2011.
matematika

Anna a Curie Alapítvány tehetségpontjának programjában vesz részt. A szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban érettségizett (matematika-kémia-francia tagozaton). Minden évet kitűnő eredménnyel, és számos dicsérettel zárt. Jelenleg az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Természettudományi karának másodéves, matematika szakos hallgatója. A tanulás mellett tanításra is sok időt fordít: három éve vannak tanítványai általános iskolástól egyetemistáig. A diploma megszerzése után kutatással és tanítással szeretne foglalkozni. A matematikus mesterképzés alatt párhuzamosan matematika-kémia tanári szakot is szeretne végezni.

Természetszeretetből, a kémia és a biológia iránti lelkesedésből elvégzett egy OKJ-s arany- és ezüstkalászos mezőgazdaképzést is.

Három nyelven beszél, franciából és angolból a középiskola alatt tette le a középfokú nyelvvizsgát, a spanyolt az egyetemen kezdte el, és ebből is nyelvvizsgára készül.

A zene is fontos részét képezi életének 7 évig játszott furulyán, jelenleg gitározik.

A Curie matematika emlékverseny szervezésében, a feladatok lektorálásában, a beküldött dolgozatok javításában tevékenyen részt vesz.

Elért eredményei: 

  • a Szegedi Tudományegyetem Bolyai Intézete által hirdetett és elbírált matematikai pályázaton kapott 3.helyezés (2008)  és 1.helyezés (2009)
  • a Kömal versenyen is évről évre eredményesen szerepelt
  • magyar- és francia nyelvből is szép eredményeket ért el a különböző országos versenyeken