Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Balogh Anna Magdolna

Balogh Anna Magdolna
Születési év: 
1994
Lakhely: 
Győr
Tehetségterület: 
Orvostudományok, sejtbiológia
Mentorok: 

Miért fontos számodra ez a program?
Ennek a programnak számos új barátságot, izgalmas beszélgetéseket és sok új ismeretet köszönhetek. Mindamellett, hogy az összes Piacteres rendezvény nagyon jó hangulatban telt, rengeteget tanultunk szerintem mindannyian ezalatt a pár hónap alatt. Örülök, hogy része lehettem a csapatnak, mindig jó lesz visszaemlékezni a találkozókra és a mentorprogramra egyaránt.

Mitől más egy mentori segítség, mint egy tanári/szülői segítség?
Szerintem egy mentor-mentorált kapcsolat személyesebb és sokszor közvetlenebb, mint egy általános értelemben vett tanár-diák viszony. A jó mentor-mentorált együttműködésekre jellemző az azonos érdeklődés, az elhivatottság és a közös munka egy cél érdekében, míg ez az iskolában sok esetben nem teljesül. Ugyanakkor tanár is válhat mentorrá, és erre szerencsére rengeteg példa van.

Miért ajánlanád egy barátodnak, hogy keressen mentort?
Mentor segítségével, sokkal könnyebb és hatékonyabb elmélyedni egy-egy témában. Egy fajta példakép ő, akihez fordulhatunk a kérdéseinkkel, iránymutatást és segítséget kaphatunk tőle. Megmutatja, mit hogyan kell csinálni, és visszajelzéseket ad arról, hogy mi jól végezzük-e a munkánkat.

Mit kaptál eddig a programtól?
A mentorprogram során mélyebb betekintést kaptam többek között abba, hogy hogyan lehet hatékonyan és gyorsan használni az internetet, illetve információhoz jutni általa; milyen ismérvei vannak egy minőségi információforrásnak; milyen internetes eszközöket lehet használni különböző - például tudományos, szervezéssel kapcsolatos - kollaborációk során. Hogyan lehet a közösségi médiában tartalmat létrehozni, milyen dolgokra kell figyelni ezzel kapcsolatban; valamint, hogy milyen változások várhatóak az orvostudományban, és erre orvostanhallgatóként hogyan lehet készülni. A Piacteres találkozók alkalmával igazán sok témát körüljártunk kezdve az előadás készítés fortélyaitól egészen az ösztöndíj lehetőségekig. A hasznos információkon és a jó társaságon kívül, ami szerintem igazán értékessé tette ezeket az összejöveteleket, az a találkozókat átható szemléletmód, illetve a nyitott és barátságos légkör volt.

További gondolatok
Remélem, hogy lesz a Piacteres programnak még sok új évada, hogy minél több diáknak része lehessen abban, amiben nekünk idén.