Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Béda Ármin

Béda Ármin
Születési év: 
1996
Lakhely: 
Szekszárd
Tehetségterület: 
Fizika (elektromosságtan, atomfizika)
Mentorok: 

Miért fontos számodra ez a program?
Célom, hogy megtaláljam magamnak azt a hivatást, amit egész életemben szívesen csinálok. Azt szeretném, hogy a munkám ne kötelesség, hanem hobbi legyen számomra. Ehhez azonban tájékozódnom kell a világban, utaznom, új embereket megismernem, új dolgokat kipróbálnom. A Tehetség Piactér program erre kiváló lehetőség nyújt, ugyanis megismerhetem mentorom, Tamás foglalkozását, meghallgathatom tanácsait, gondolatokat cserélhetünk. A közös klubtalálkozók további remek lehetőségeket kínálnak, hogy megismerjük a többi mentort és mentoráltat és további foglalkozásokkal, lehetőségekkel ismerkedjünk meg.

Miért érzed/érezted úgy, hogy szükséged van mentorra?
Fontos, hogy meghallgassuk tapasztalt emberek tanácsait, gondolatait, ugyanis ők mindennap tapasztalják a munka világának szépségeit és nehézségeit, utólag már tudják, mikor hoztak jó döntéseket, esetleg mit csináltak volna másképpen. Négyszemközt pedig a legfontosabb részleteket is megosztják mentoráltjaikkal.

Mitől más egy mentori segítség, mint egy tanári/szülői segítség?
A mentorokhoz hasonlóan a szülők és a tanárok is jót akarnak nekünk, azonban a szülők sokszor érzelmi és kevésbé szakmai alapon adják tanácsaikat, míg a tanárok nem láthatják át úgy az éppen aktuális lehetőségeket egy-egy szakmán belül, mint egy mentor.

Miért ajánlanád egy barátodnak, hogy keressen mentort?
Mindenki számára rengeteg lehetőség van a világban. Ahhoz, hogy ezeket kihasználjuk, meg kell őket ismerni, ebben egy mentor mindig a segítségünkre van, aki minden nyitott ember számára tud érdekes dolgokat mondani.

Mit kaptál eddig a programtól?
Tamással folytatott beszélgetéseink közben folyamatosan arra jövök rá, hogy mennyi mindenről mennyire keveset tudtam eddig. Szerencsére Tamás részletesen feltárja nekem, hogy a fizikával mint tudománnyal milyen érdekes utakon lehet elindulni. A klubtalálkozón jó volt hasonló gondolkodású fiatalokkal találkozni, együttműködni. Tetszett, hogy komoly dolgokról volt szó, de egyben egy jó buli is volt.

Adatlap: