Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Bőczi Tímea

Bőczi Tímea
14 éves - Velény
Nemzeti Tehetségsegítő Tanács "Felfedezettjeink" különdíj
mozgásművészet

Tímea négy éves kora óta táncol. A huszonhárom éve működő Trixi Kreatív Mozgásstúdió tagja. A stúdió integrációs programot is megvalósít, ebben vesz részt a mozaik Down-szindrómás Tímea. Ő nem verbálisan, hanem a mozgásművészeten és a társművészeteken keresztül nyílik meg, művészi fokon fejezi ki érzéseit, gondolatait.

Tímea az idén több alkalommal is fellépett a csoporttal, egészséges társaival országszerte, ami különlegességnek számít Magyarországon. Fejlődéséről és néhány fellépésről film is készült. Tímea készül többek között a Berczik Sára Mozgásművészeti Versenyre, duóban fog indulni. Egy könyv megjelenése is szerepel a tervek között, mely képekkel illusztrálva mutatja be őt. Nagy álma, hogy előadjon egy önálló egyfelvonásos mesebalettet. Szeretne ő is, mint mindenki, tartozni valahova, hogy megvalósíthassa önmagát, hogy kreatív munkát végezhessen, hogy biztonságos, stabil, értékes élete legyen, és hogy megbecsüljék.

Jelentősebb események:

  • 2011. június 26. „Határok nélkül – játszva látszom”: XXIV. Országos és IX. Nemzetközi Speciális Művészeti Fesztivál, fellépés a pécsi Nemzeti Színházban
  • 2011. július 16. Zánka, TEHETSÉG Fesztivál a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola szervezésében
  • 2011. december 9. Pécs Palatinus Hotel HAUNI karácsonyi gála
  • 2011. december 21. Somogyvár, Széchenyi kastély
  • 2012. március 18. Budapest, Vígszínház, Down Világnap
  • 2012 ápr. 21. Szentendre, Országos SNI Tehetség Verseny és Konferencia
  • 2012.dec. 14. MTV1 Sorstársak, Esélyműsor riportfilm


Kovács Beatrix az integrációs programról és Tímeáról

Adatlap: 
Kapcsolódó intézmény, szervezet: